Android Wear-horloges krijgen losse appwinkel

Smartwatches die op Android draaien, zijn nu nog erg afhankelijk van een smartphone. Ook op het gebied van apps, die via een gekoppeld toestel draaien. Maar daar komt in de toekomst verandering in.

Google brengt namelijk een losse variant van de Play Store naar Android Wear 2.0, een nieuwe versie van het besturingssysteem voor slimme horloges. Smartwatch-apps zodoende op het horloge zelf gezocht en geïnstalleerd worden.

In Android Wear 2.0 wordt een apart hoekje ingericht voor gedownloadde applicaties: Mijn Apps. Ontwikkelaars krijgen het daarnaast een stukje makkelijker. Als ze willen, hoeven ze alleen maar een horloge-variant van hun app te bouwen.

Update

Android Wear 2.0 zelf is overigens uitgesteld naar 2017. Welke horloges de upgrade krijgen, is even afwachten. Net zoals de nieuwste Android-versie niet naar verouderde smartphones komt, geldt hetzelfde voor Android Wear in combinatie met oudere smartwatches.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>