YouTube krijgt databesparende versie van app in India

In YouTube Go kunnen gebruikers korte voorproefjes van video’s bekijken, voordat ze definitief worden geopend en ingeladen.

Volgens Google is de app ‘offline first‘. Dat houdt in dat video’s gemakkelijk offline kunnen worden opgeslagen, zodat gebruikers filmpjes kunnen ‘verzamelen’ terwijl ze een verbinding met een wifi-netwerk hebben. Bij gebruik van een mobiel netwerk zal de app vervolgens geen data verbruiken.

Bij het streamen of downloaden van video’s is het ook mogelijk om de resolutie te kiezen. Zo kan eventueel worden gekozen voor een video in lagere kwaliteit die minder data verbruikt. Normaal past de YouTube-app de kwaliteit van video’s automatisch aan op basis van de internetsnelheid.


Bluetooth

YouTube Go moet het verder makkelijk maken om video’s te ontdekken en delen met vrienden. Video’s kunnen ook via Bluetooth worden gedeeld, zodat geen internetverbinding nodig is.

De app wordt in de komenden maanden uitgerold in India. Het is onduidelijk of er ook plannen zijn om YouTube Go naar andere landen te brengen. Eerder creëerde ook Facebook al een databesparende versie van zijn Android-app, maar die staat niet in de Nederlandse appwinkel.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>