Chinese kartelwaakhond onderzoekt deal Uber en Didi Chuxing

De waakhond besloot tot een onderzoek nadat het vragen had ontvangen over de rechtsgeldigheid van de deal, schrijft de Wall Street Journal.

Er zijn al twee ontmoetingen geweest tussen vertegenwoordigers van Didi Chuxing en het Chinese ministerie van Handel, dat tevens functioneert als kartelwaakhond. Daarbij werd onder meer gesproken over waarom Didi Chuxing de autoriteiten niet had gevraagd een oordeel te vellen over de deal met Uber. Bij het onthullen van de deal zei Didi Chuxing nog dat het niet dacht dat de omzet van de Chinese tak van Uber hoog genoeg was om zo’n oordeel nodig te hebben.

De deal ligt sowieso gevoelig omdat de Chinese overheid doorgaans niet erg happig is op buitenlands – en dan met name Amerikaanse – bedrijven die voet aan de grond krijgen in het land.

Didi Chuxing nam de Chinese tak van Uber aan het begin van augustus over. Daarmee ontstond een taxidienst die naar verluidt ruim 35 miljard dollar waard is.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>