Acer maakt slim dierenspeelgoed en dunste laptop ooit

De Pawbo+, die woensdag werd aangekondigd op techbeurs IFA in Berlijn, is een slimme camera die kan worden gebruikt om huisdieren op afstand in de gaten te houden. Acht mensen tegelijk kunnen naar de dierenlivestream kijken.

De Pawbo+ kan worden voorzien van verschillende accessoires, zoals een infraroodcamera en voedermodule. Huisdiereneigenaren kunnen daarmee op afstand, via een app, een snoepje geven aan hun dier.

Ook zijn er speeltjes die aan de Pawbo+ kunnen worden gekoppeld, zoals een bewegend muisje. 

De startup Pawbo werd twee jaar geleden opgericht in Taipei. Het is niet bekend voor welk bedrag Acer het bedrijfje heeft overgenomen.

De Pawbo+ kan vanaf donderdag worden besteld voor een onbekend bedrag. In Berlijn werd niet gezegd of het apparaat ook in Nederland zal worden geleverd.

Bekijk een video van de Pawbo-camera uit 2014:


Dunste laptop

Acer kondigde woensdag ook verschillende nieuwe Swift-laptops aan, waarvan de Swift 7 de meest opvallende is. Met een dikte van 9,98 millimeter is het de dunste laptop op de markt. Eerder dit jaar bracht HP de dunste laptop tot dan toe uit: de Spectre met een dikte van 10,4 millimeter.

De Swift 7 is gemaakt van aluminium en heeft een full hd-scherm van 13,3 inch, dat is gemaakt van het sterke Gorilla Glass. De laptop draait op een nieuwe Intel Core i5-processor. Ondanks de dunne behuizing heeft de Swift 7 twee USB C-poorten. Het apparaat wordt vanaf oktober verkocht voor 1.299 euro.

Er verschijnen ook goedkopere versies van de Swift, waarvan één een touchpad met ingebouwde vingerafdrukscanner krijgt. Die kan worden gebruikt om de laptop te ontgrendelen.

Video: Acer presenteert dunste laptop ooit


Gamers

Acer brengt ook voor het eerst een gamingmonitor op de markt met eye tracking-technologie van het Zweedse bedrijf Tobii. De bedoeling daarvan is dat gamers minder hoeven te vertrouwen op de muis, maar kunnen kijken naar een bepaald deel van het scherm om bijvoorbeeld een wapen te richten of een personage te laten lopen.

Daarnaast presenteerde Acer de Predator 21X, de eerste gamelaptop met een gebogen scherm. Het extra brede scherm heeft een dikte van maar liefst 21 inch en een toetsenbord met afneembaar numpad. In de laptop zit de GTX1080-videokaart van Nvidia.

De laptop is later dit jaar voor te bestellen. Het is onduidelijk wanneer het product daadwerkelijk op de markt komt en wat de prijs zal zijn.


VR-bril

Acer kondigde verder aan dat de virtualrealitybril StarVR, die samen met gameontwikkelaar Starbreeze Studios wordt gemaakt, nu wordt verscheept. De bril biedt volgens Acer een 5K-resolutie. Dat is een stuk hoger dan bij de al bestaande brillen van Oculus en HTC.

De bril heeft ook een zeer breed gezichtsveld van 210 graden. Het is onduidelijk wat het apparaat zal kosten. In eerste instantie lijkt de bril vooral beschikbaar te worden gesteld aan IMAX, dat in bioscopen een VR-ervaring zal aanbieden. Dat moet voor het eind van het jaar al gebeuren in Los Angeles en later in andere wereldsteden als Londen en Shanghai.

In de toekomst moet het bij IMAX-films als Avatar 2 mogelijk worden om ook een begeleidende VR-video te bekijken. Daarvoor moet dan wel een hogere ticketprijs betaald.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>