Productiebedrijf sleept Sony voor de rechter om hack

In november 2014 werd Sony getroffen door een grootschalige hack, waardoor een aantal onuitgebrachte films en grote hoeveelheden interne bedrijfsinformatie op straat kwamen te liggen.

Possibility Pictures is de producent van de film To Write Love on Her Arms, één van de films die in 2014 na de hack online werd gezet. Volgens het productiebedrijf had Sony de contractuele verplichting om de film te beschermen tegen piraterij, maar is dat niet gelukt door een aantal “voorspelbare en vermijdbare fouten in de interne beveiliging”.

“Sony is al lang en vaak het doelwit geweest van hackers, maar heeft blijkbaar de bewuste zakelijke afweging gemaakt om het risico te nemen”, aldus de aanklacht (pdf), die online is gezet door de Hollywood Reporter.

 Volgens Possibikity Pictures is Sony daarmee verantwoordelijk voor het feit dat de film vier maanden voor de premiere al op het internet te vinden was. Volgens het bedrijf had Sony na het lek bovendien nog maar weinig interesse in de promotie van de film.


Medewerkers

Het is niet de eeste keer dat Sony wordt aangeklaagd na de grootschalige hack. Het bedrijf werd eerder ook al aangeklaagd door zijn eigen medewerkers, omadt hun gegevens op straat na het lek op internet te vinden waren. Sony betaalde in totaal 8 miljoen dollar uit. 

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wie er achter de hack zat. De Amerikaanse regering en de FBI vermoeden Noord-Koreaanse hackers.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>