Huawei verscheept 25 procent meer smartphones

“We zagen met name een grote groei in markten waar traditioneel veel premiumtoestellen worden verkocht zoals Europa,  maar ook in opkomende markten zoals Noord-Afrika, Centraal Azië en Latijns Amerika”, aldus onderdirecteur Richard Yu. 

Eerder dit jaar maakte Huawei bekend dat het dit jaar 140 miljoen smartphones hoopt te verkopen. Dat zijn er 30 procent meer dan in 2015.

De omzet van het Chinese merk steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 40 procent naar 245,5 miljard yuan (ongeveer 33,4 miljard euro), zo maakte het bedrijf maandag al bekend. De operationele winstmarge daalde wel, van 18 procent tot 12 procent. Huawei heeft geen winstcijfers openbaar gemaakt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>