Intel ziet winst fors dalen door reorganisatie

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die zijn gepubliceerd door het bedrijf. 

Intel behaalde in het tweede financiële kwartaal een winst van 1,3 miljard dollar, 51 procent minder dan de 2,7 miljard dollar van hetzelfde kwartaal in 2015. Dat komt vooral door een eerder aangekondigde reorganisatie. Hiervoor moet het bedrijf eenmalig 1,41 miljard dollar betalen.

De techgigant besloot in april om twaalfduizend banen te schrappen, nadat er tegenvallende resultaten werden neergezet. Het bedrijf wil zich daarna meer gaan richten op de cloud en de ‘Internet of Things’, oftewel alledaagse apparaten die met het internet worden verbonden.

De omzet binnen het Amerikaanse techbedrijf ging omhoog, van 13,2 miljard dollar in 2015 naar 13,5 miljard dollar in 2016.

De techgigant rekende op de gemengde resultaten, zegt CEO Brian Krzanich tegen investeerders: “De omzet in het tweede kwartaal sluit aan op wat we hadden verwacht en de winst is iets beter dan gedacht”.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>