Twitter pakt kwetsende accounts aan na vertrek Ghostbusters-actrice

Onder meer het account van de conservatieve Amerikaan Milo Yiannopoulos, die eerder al veer ophef veroorzaakte met zijn tweets, is verwijderd.

Jones had al maandenlang te maken met beledigingen, omdat een groep internetgebruikers boos was over het feit dat de nieuwe Ghostbusters-film vrouwen in de hoofdrol heeft. Twitter zegt dat Yiannopoulos zijn 338.000 volgers maandag instrueerde om beledigende berichten naar Jones te sturen.

Na een stortvloed aan racistische en seksistische berichten zei Jones Twitter “met tranen en een verdrietig hart” te verlaten. “Dat allemaal omdat ik in een film speelde.”


Worsteling

Twitter worstelt al langer met de aanpak van kwetsende berichten op het sociale netwerk. Het bedrijf is in de afgelopen jaren regelmatig bekritiseerd omdat zulke tweets niet of langzaam zouden worden aangepakt. Dat leidde al meermaals tot het vertrek van prominente gebruikers.

“We weten dat veel mensen vinden dat we niet genoeg hebben gedaan om dit soort gedrag op Twitter te beperken”, schrijft het bedrijf woensdag in een verklaring aan Amerikaanse media. “Daar zijn we het mee eens.”


Gamergate

Yiannopoulos zegt tegen de New York Times dat de verwijdering van zijn account “het begin van het einde voor Twitter” is. “Sommige mensen zullen dit acceptabel vinden. Iedereen die gelooft in vrijheid van meningsuiting of conservatief is zal dat niet vinden.”

De Amerikaanse journalist, die werkt voor Breitbart, werd eerder bekend door zijn steun aan de Gamergate-beweging, die zich vaak op vrouwonvriendelijke wijze keerde tegen de “politiek correcte” cultuur van videogames.

Yiannopoulos werd al meermaals tijdelijk van Twitter verbannen. Dat gebeurde voor het laatst in juni, toen hij na een schietpartij in Orlando verschillende anti-islamitische tweets verstuurde.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>