Twitter laat iedereen een geverifieerd account aanvragen

Door geverifieerde accounts weten andere gebruikers dat ze met de juiste persoon op Twitter hebben te maken, en niet bijvoorbeeld een nep-account.

Gebruikers kunnen vanaf dinsdagavond een verzoek indienen bij Twitter. Daarbij kunnen zij met enkele links naar relevante pagina’s en een stuk tekst motiveren waarom zij een geverifieerd Twitter-account willen hebben.

Twitter zegt in een toelichting accounts te verifiëren wanneer die van ‘publiek belang’ zijn. Het spreekt van gebruikers die onder meer muziek maken of acteren, werken voor de overheid, in de media, in de sport en andere belangrijke arbeidstakken.


Blauw vinkje

Twitter zegt alleen persoonlijke accounts te verifiëren die van de echte naam of artiestennaam van de gebruiker zijn voorzien. Ditzelfde geldt voor accounts van bijvoorbeeld bedrijven en de bedrijfsnaam.

Ook moeten accounts voorzien zijn van een telefoonnummer, e-mailadres, biografie, profielfoto, verjaardag en website. Bovendien moeten gebruikers publiek twitteren om voor een blauw vinkje in aanmerking te komen.

Twitter kan gebruikers om extra identificatiemiddelen zoals paspoort of rijbewijs vragen, en neemt persoonlijk contact op wanneer een verzoek wordt ingewilligd. Tot nu toe konden gebruikers hun Twitter-account enkel via bijvoorbeeld hun werkgever laten verifiëren.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>