Britse politici waarschuwen voor ‘digitaal zwart gat’ na Brexit

Gebeurt dat niet, dan zullen “vaardigheden en talent” worden verloren aan andere landen, aldus het comité voor Handel, Innovatie en Vaardigheden (Business, Innovation and Skills) in een maandag gerapporteerd rapport (pdf).

Er moet onder meer duidelijkheid komen over de impact voor hooggeschoolde migranten uit de Europese Unie en toegang tot de Europese markt voor Britse techbedrijven, Daarnaast moet er ook worden nagedacht over regels voor bedrijven in de deeleconomie, zoals Uber en Airbnb. In Europees verband is daar de afgelopen jaren veel gesproken. 

Het comité roept de regering op om de gevolgen van de Brexit voor de digitale sector op te nemen in de digitale strategie, die eigenlijk al eerder dit jaar gepubliceerd zou moeten worden.

Dat rapport is vertraagd tot deze zomer, hoewel ingewijden melden aan The Register dat die plannen na de uitslag van het referendum helemaal in de koelkast. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>