‘Twitter reageerde snel op extremistische reacties aanslag Nice’

Direct na de aanslag in Nice, waarbij tenminste 84 mensen om het leven kwamen, werden tenminste vijftig tweets in het Arabisch geplaatst waarin de aanslag werd gevierd, vaak inclusief beeldmateriaal aanslag.

Dat stelt Counter Extremism Project, een organisatie die extermisme op het internet monitort. Volgens de organisatie werden vrijwel al die reacties direct verwijderd. 

Ook het hoofd van de onlineterrorismeafdeling van van de joodse mensenrechtenorganisatie Simon Wiesenthal Center heeft positief gereageerd op het reactievermogen van Twitter. 


Efficiënt

Twitter staat er om bekend een zeer vrij beleid te voeren, waarbij een hoop geoorloofd is. Dat zorgde met name na de aanslagen in Parijs en Brussel voor een hoop kritiek, omdat het medium extremisten zo een te groot podium zou bieden. 

“Zo’n snelheid bij het verwijderen van dit soort reaties hebben we nog niet eerder gezien  bij Twitter”, aldus de organisatie. “Het was de eerste keer dat Twitter zo efficiënt reageerde.”

Twitter is niet het enige bedrijf dat zijn beleid heeft aangescherpt. Facebook en Youtube, bijvoorbeeld, hebben onlangs een aantal sytemen opgezet waarmee extremistisch materiaal zonder tussenkomst van mensen wordt verwijderd .

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>