Review: Samsung Galaxy A3 2016

Niet iedereen heeft het geld of de wens om een smartphone aan te schaffen van 700 à 800 euro. Toch wordt u waarschijnlijk regelmatig verleid, al was het maar omdat de duurdere toestellen er over het algemeen goed uitzien. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook voor een wat schappelijker bedrag toestellen te koop waarbij er duidelijk werk is gemaakt van het design. De Galaxy A-lijn van Samsung is daar een goed voorbeeld van. De Galaxy A3 2016 die we hier bespreken kost 279 euro, maar ziet eruit alsof hij veel duurder is.

High-end design

Uiterlijk heeft de Galaxy A3 2016 veel weg van de Galaxy S6 van vorig jaar. De voor- en achterkant bestaan uit glas, dat is gevat in een metalen rand die helemaal rondom het toestel loopt. Liefhebbers van wat kleinere toestellen kunnen hun hart ophalen overigens, want we hebben hier te maken met een telefoon met een schermdiagonaal van bijna 12 centimeter (4,7 inch). Dit scherm heeft 1280×720 pixels en maakt zoals we van Samsung gewend zijn gebruik van de amoled-technologie, wat een kleur- en contrastrijk plaatje oplevert. Perfect is de weergave overigens niet. De maximale helderheid van het paneel is wel erg hoog, handig als u buiten in het zonnetje het scherm af wilt lezen. De vingerafdruklezer die we inmiddels kennen van de duurdere toestellen, heeft Samsung overigens weggelaten op dit model.

Intern minder high-end

Zoals altijd moet de lage prijs van een toestel in het instapsegment ergens vandaan komen. Het hd-paneel helpt hier zeker mee, maar ook de gebruikte processor is bescheiden. De Snapdragon 410 is dezelfde processor die ook in de ruim 100 euro goedkopere Motorola Moto G zit. Zoekt u met name een toestel waarmee u wat kunt browsen en andere relatief lichte taken uit wilt voeren, dan volstaat deze processor overigens prima. Dat de Galaxy A3 nog op Android 5.1 draait, is echter een tegenvaller. De camera schiet bij daglicht vrij goede foto’s. Wordt het wat donkerder, dan zijn de prestaties wat minder. De accuduur is dan weer wel uitstekend. Intern is er 16 gigabyte opslag beschikbaar, die ook nog is uit te breiden via micro-sd.

Conclusie

Luxe ogend betaalbaar toestel met een uitstekende accuduur, waarbij met name is bezuinigd op de processor.

Pluspunten:

High-end design, uitbreidbare opslag, goede camera bij daglicht, accuduur.

Minpunten:

Draait nog op Android 5.1, prestaties camera in het donker.

Adviesprijs: € 279,–

Voor meer informatie: www.samsung.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>