Valve pakt online gokken via gamedienst Steam aan

Valve gaat sites als CSGO Lotto, CSGO Lounge and CSGO Diamonds dwingen te stoppen met hun praktijken. De sites lagen al onder vuur, voor de manier waarop zij het ruilsysteem van de game Counter-Strike: Go gebruiken om te gokken. Eerder deze maand werden de sites aangeklaagd, en werd Valve het in de hand werken van gokken verweten.

Met het ruilsysteem van Counter-Strike: Go ruilen spelers zogenoemde ‘skins’ die het uiterlijk van wapens en voorwerpen in de game aanpassen. Zeldzame skins kunnen echter voor veel echt geld worden verkocht, en daar maken goksites gebruik van.

Valve wil zich van zulke praktijken distantiëren, en onderstreept dat het geen zaken doet en niks heeft verdiend aan de goksites. Ook heeft Steam geen ingebouwde manier om virtuele voorwerpen voor echt geld te verkopen, meldt Valve. Wel konden spelers hun account koppelen aan de goksites, om het verhandelen makkelijker te maken.

Die mogelijkheid gaat Valve nu blokkeren. Toch blijft het voor spelers voorlopig mogelijk om mee te doen aan de gokpraktijken, zolang zij bereid blijven om zeldzame game-voorwerpen vrijwillig in te leggen voor deelname aan loterijen.

Ook streamingdienst Twitch pakt het gokken via Counter-Strike aan. Spelers die beelden uitzenden waarin zij deelnemen aan Counter-Strike-loterijen of die aanprijzen, worden van de videostreamingsite verbannen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>