Ziggo en Vodafone bieden EU concessies voor fusie

Vodafone en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global hebben hun aanbod op dinsdag aan de EU gedaan, meldt Reuters woensdag.

Details zijn niet bekend, maar doorgaans bieden telecombedrijven een uitkleding of openstelling van hun infrastructuur aan. Nadat de bedrijven hun fusie in februari van dit jaar aankondigden, pleitte minister Kamp van Economische Zaken al voor het belang van het openstellen van het Nederlandse kabelnetwerk voor concurrenten.

Toen UPC en Ziggo in 2014 fuseerden werd Ziggo de enige Nederlandse kabelprovider; concurrenten hebben vooralsnog geen toegang tot het netwerk van Ziggo. Door te fuseren met Vodafone willen beide bedrijven de concurrentie aangaan met onder meer KPN, dat ook zowel mobiele dienste, tv en vaste telefonie en internet aanbiedt. KPN stelt zijn netwerk wel verplicht open voor concurrenten.

De mededingingsautoriteit van de Europese Commissie spreekt zich volgens planning op 3 augustus uit over de fusie. Verwacht wordt dat de autoriteit concurrenten van Ziggo en Vodafone om reacties op de concessies vraagt voordat het toestemming geeft, of om nog meer concessies vraag.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>