Duitse ministerie ontkent onderzoek naar Tesla

Dat meldt Reuters. Er zou wel worden gekeken naar ‘technische problemen’ waar wellicht tegenaan is gelopen, maar dit zou geen formeel onderzoek genoemd kunnen worden.

Bronnen van Der Spiegel meldden eerder dat Tesla een software-update uitbracht voor zijn stuurhulpprogramma, zonder de Duitse autoriteiten te informeren. Inspectiediensten konden daardoor niet de veiligheid van de update controleren.

Volgens een woordvoerder van het Duitse ministerie is er echter geen onderzoek naar de software-update getest. Er wordt op het moment enkel informatie verzameld, om te zien of de autowaakhond en het ministerie goed met elkaar communiceren. 

In de Verenigde Staten wordt wel onderzoek gedaan naar Tesla, nadat iemand overleed bij het gebruik van zelfrijfunctie Autopilot. Tesla noemde het ongeluk tragisch, maar benadrukte dat zelfrijdende auto’s alsnog veiliger zijn dan menselijke bestuurders.

Tesla-CEO Elon Musk noemde Duitsland vorig jaar de op één na belangrijkste markt voor Tesla. De Verenigde Staten staat op de eerste plek.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>