Fabrieken gaan robothandschoen NASA inzetten

Een Zweedse bedrijf dat medische technologie ontwikkelt, Bioservo, heeft daartoe een licentieovereenkomst getekend met General Motors (GM), meldt de Amerikaanse autofabrikant woensdag.

De RoboGlove is in 2012 ontwikkeld door GM en ruimtevaartbedrijf NASA. De handschoen is uitgerust met sensoren, een aandrijving en pezen, vergelijkbaar met de zenuwen, spieren en pezen van de mens.

De handschoen moet vermoeidheid in de handen tegengaan, die bij het vastgrijpen van objecten binnen enkele minuten optreedt. Het apparaat maakt het mogelijk om objecten stevig vast te pakken terwijl de drager zelf veel minder kracht zet.

Bioservo wil de handschoen doorontwikkelen met eigen technieken voor mensen die moeite hebben dingen vast te pakken. GM wil de robothandschoen toepassen bij het werk in de eigen autofabrieken. Wanneer de handschoen precies in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Video: Robothandschoen voor astronauten ook op aarde gebruikt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>