‘Tesla brengt binnenkort uitgebreide update voor Autopilot uit’

Daarover bericht TechnoBuffalo op basis van een anonieme bron die kennis heeft van de plannen. Prototypes van de auto’s Model S en Model X zijn gespot met de extra twee camera’s in de voorkant van de wagens.

Bij de huidige versie van de Autopilot remt de auto alleen uit zichzelf als er een ander voertuig voor de auto tot stilstand komt. Met Autopilot 2.0 kan de auto uit zichzelf remmen bij rood licht en verder rijden bij groen.

Ook herkent het nieuwe systeem stopborden. Tesla-auto’s die nu in de verkoop zijn kunnen mogelijk niet worden uitgerust met de Autopilot 2.0, omdat daarvoor de camera’s en sensoren moeten worden ingebouwd.


Ongeluk

Er is onlangs ophef ontstaan over de Autopilot-functie van Tesla, na een dodelijk ongeluk met een Model S in mei. De bestuurder, die de zelfrijfunctie gebruikte, kwam om het leven omdat de auto en hijzelf een invoegende vrachtwagen niet zagen.

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar het ongeluk en het functioneren van Autopilot. Tesla noemde het ongeluk tragisch, maar stelt dat de Tesla-auto’s statistisch gezien veiliger rijden dan mensen.

Ook benadrukt het bedrijf dat de zelfrijfunctie in beta is en dat gebruikers te allen tijde hun handen op het stuur moeten houden en de omgeving in de gaten moeten houden. Volgens ooggetuigen zat de bestuurder van de Tesla tijdens het dodelijke ongeluk mogelijk een film te kijken.


Afleiding

Critici zeggen dat zelfrijdende auto’s niet veilig kunnen zijn als mensen ook nog de weg in de gaten moeten houden. Nadat Google-onderzoekers merkten dat mensen snel afgeleid raken in een autonoom voertuig, besloten zij om enkel nog te werken aan een volledig zelfrijdend model, dat zelfs geen stuur en pedalen meer heeft.

Volgens de bron van TechnoBuffalo wordt Autopilot 2.0 nog dit jaar uitgebracht. Het is niet duidelijk of de vernieuwing een reactie is op het ongeluk in de VS.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>