Just Eat gaat robots inzetten voor thuisbezorgen van maaltijden

De robots rijden stapvoets en hebben een ‘laadruim’ dat alleen kan worden geopend met een code die is verstuurd naar de besteller van het eten. De bestellingen moeten binnen dertig minuten worden bezorgd, schrijft Forbes.

De besteller krijgt ook berichtjes als de robot over twee minuten aan de deur is, en wanneer het apparaat voor de deur staat.

Just Eat heeft zes robots besteld die in de zomer in Londen zullen worden ingezet. Starship houdt de robots in de gaten. Just Eat wil later dit jaar meer gebruikmaken van de robots, als ze goed blijken te werken.


Tests

De robotbouwer heeft de apparaten eerder al getest in Londen, Berlijn en Talinn. De Duitse bezorgdienst Hermes is ook al een samenwerking aangegaan met het Estse bedrijf, evenals de Britse maaltijdbezorger Pronto.

Just Eat heeft in Europa 14 miljoen actieve gebruikers. Er zijn zo’n 64.000 restaurants aangesloten bij de dienst. Just Eat zegt dat de robots de bezorgers niet vervangen, maar aanvullen.

Op termijn kunnen de bezorgkosten in dichtbevolkte gebieden worden verlaagd.

Video: Robot gaat eten bezorgen in Londen

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>