Google-hoofdkwartier aangevallen door verwarde man

De man schoot daarbij onder meer ramen van het kantoorgebouw van Google stuk, en gooide brandbommen naar één van de Street View-auto’s van het bedrijf, meldt The Mercury News.

De 30-jarige Amerikaan wordt aangeklaagd voor brandstichting. Hij zou op 19 mei brandbommen naar een Street View-auto hebben gegooid, en werd op 30 juni nabij het kantoor opgepakt.

De vermeende dader zou daarbij bewapend zijn geweest, en een zelfgemaakte pijpbom bij zich hebben gedragen. De verdachte vertelde agenten “dat hij dacht dat Google hem in de gaten hield, en dat maakte hem boos”.

De brandbommen die de verdachte naar een Street View-auto gooide, richtte geen schade aan het voertuig aan. Op 4 juni vond de politie gebroken glas en vijf gaten in verschillende Google-gebouwen.

Daarnaast werd op 10 juni een man gesignaleerd die op de verdachte leek; hij had een waterpistool met brandbare vloeistof bij zich. Later die dag deden hulpdiensten verslag van een brandende zelfrijdende auto. Google ontkent echter dat het om een zelfrijdende auto ging. Volgens de hulpdiensten ging het betreffende voertuig echter in vlammen op.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>