Blizzard sleept maker van Overwatch-cheats voor de rechter

Dat meldt Kotaku. Het cheatprogramma wordt door het Duitse bedrijf Bossland verkocht. Tegen betaling kunnen spelers het programma downloaden en allerlei voordelen krijgen tijdens wedstrijden in Overwatch, zoals het tonen van de locatie van de vijand op een radar.

Volgens Blizzard zijn de cheats verantwoordelijk voor “grote en onherstelbare schade aan Blizzard”, door de schending van het copyright en de voorwaarden van de game.

Het Duitse bedrijf is in het verleden al meerdere keren voor de rechter gesleept door Blizzard, wegens de verkoop van cheats voor onder andere World of Warcraft en Heroes of the Storm. Blizzard heeft daarbij eerder dit jaar een zaak verloren, waardoor het bedrijf moest opdraaien voor de juridische kosten.

Volgens Bosslands CEO Zwetan Letschew kan Blizzard weinig bereiken met deze specifieke casus. Dit omdat de zaak wordt voorgelegd in Californië en een eventuele gemaakte beslissing geen rechtsmacht heeft over zijn bedrijf, dat gesitueerd is in Zwickau, Duitsland.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>