Muziekindustrie krijgt toegang tot Twitter-gegevens

Foto:  Bloomberg

Twitter heeft een overeenkomst gesloten met 300 Entertainment, dat toegang krijgt tot zowel openbare als niet-openbare gegevens van Twitter, meldt de New York Times.

Het bedrijf kan zo bijvoorbeeld zien op welke locatie veel wordt getwitterd over bepaalde bands, en wat voor soort mensen twitteren over specifieke artiesten. Volgens oprichter Lyor Cohen van 300 zal ook worden gezocht naar nog onbekende artiesten die mogelijk een succes kunnen worden.

“Er was een tijd, niet zo lang geleden, dat we muziek verkochten aan winkels en zij verkochten weer aan fans, maar niemand wist wie die fans waren”, aldus Cohen. “Ik heb het grootste deel van mijn leven niet geweten wie de klant is. Is dat niet jammer?”

Met ruim een miljard berichten in 2013 is muziek het populairste onderwerp op Twitter. 300 is echter het eerste bedrijf dat alle gegevens van Twitter met het oog op de muziekindustrie zal doorzoeken.

Bij de samenwerking zal geen geld van handen wisselen. In plaats daarvan helpt 300 Twitter bij het ontwikkelen van software die andere artiesten, platenlabels of consumentenmerken kunnen gebruiken.

De populairste Twitter-onderwerpen van Nederland in 2013

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>