Twitter experimenteert met trending tweets in tijdlijn

In de tijdlijn van gebruikers worden soms vijf populaire tweets van een trending topic getoond, ontdekte Venturebeat. Volgens een woordvoerder van Twitter gaat het om een experiment. 

Twitter biedt al de mogelijkheid om tweets over populaire onderwerpen te bekijken, maar deze worden doorgaans buiten de tijdlijn van gebruikers getoond. Door deze tweets op de hoofdpagina te tonen, wordt de aandacht er sneller op gevestigd. Hierdoor verdwijnt echter ook de chronologie uit de tijdlijn.

In december experimenteerde Twitter al met een niet-chronologische tijdlijn. Hierin worden tweets op basis van populariteit getoond, in plaats van het moment van plaatsing. 

Twitter toont al langer af en toe reclametweets in de tijdlijn. Ook wordt er een dagoverzicht in beeld gebracht als een gebruiker enige tijd niet online is geweest.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>