Facebook maakt gebruik schuilnamen makkelijker

Dat staat in een brief die het bedrijf vrijdag verstuurde in reactie op een open brief van een aantal organisaties, waaronder Human Rights Watch, die het  echte namen-beleid van Facebook “kapot” noemde.

Facebook eist van zijn gebruikers dat zij hun echte namen gebruiken. Dat stuit en stuitte een hoop gebruikers tegen de borst. Mensen die in het onderwijs werken, willen bijvoorbeeld liever niet dat studenten hun escapes op sociale media kunnen volgen en sommige gebruikers lopen gevaar als ze hun echte naam op Facebook zetten. Denk daarbij aan activisten uit landen waar Facebook verboden is of transgenders die in hun thuisland niet worden geaccepteerd.


Bevestiging

“We willen het aantal mensen dat wordt gevraagd om hun echte naam te bevestigen verminderen”, schrijft Alex Schultz, hoofd groei bij Facebook, in de brief.  “Vooral mensen die al een naam gebruiken waaronder veel mensen ze kennen, maar die niet perse hun echte naam is.”

Facebook vraagt gebruikers die verdacht worden van het overtreden van het echte namen-beleid nu hun naam te bevestigen. Vanaf medio december kunnen gebruikers die hun echte naam niet kunnen bevestigen, daar context bij geven. “Dat zou ons Community-team moeten helpen om de situatie beter te begrijpen.”

Daarnaast moeten gebruikers die andere gebruikers rapporteren voor het overschrijden van het echte namen-beleid nu ook meer informatie geven over waarom ze het profiel aangeven.

De verwachting is dat de veranderingen in het beleid vanaf december uitgerold worden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>