Schadeclaim Linkedin wegens ongewenste e-mails geldt ook voor Nederlanders

Dat melt BNR op basis van claimbureau Gilardi & Co. Dat bureau spande namens een groep Amerikaanse Linkedin-gebruikers een zogenoemde class action-rechtszaak aan.

“Het Hof heeft besloten dat iedereen die binnen de aanklacht past in de schikkingsgroep valt”, meldt Gilardi & Co. Daarom kunnen ook Nederlanders aanspraak maken op een bedrag van maximaal 1500 dollar.

Het gaat om gebruikers wiens naam en profielfoto werden gebruikt in uitnodigingsmails van Linkedin. Dergelijke mails werden automatisch door het netwerk verstuurd, met aan bestaande gebruikers de vraag een werkconnectie te bevestigen, aan niet gebruikers werd gevraagd bij Linkedin te komen.

Door het ongevraagd toevoegen van de naam en foto van gebruikers aan dergelijke mails, maakt het bedrijf reclame met de identiteit van zijn gebruikers.

Linkedin beloofde deze zomer al minder e-mails aan zijn gebruikers te sturen. Het sociale netwerk staat bekend om zijn grote aantal e-mails, dat in sommige gevallen door de gebruiker niet is uit te schakelen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>