‘iPad Air kost 203 euro om te maken’

Foto:  IHS

Dat meldt AllthingsD op basis van een ‘teardown’ van IHS.

Het bedrijf IHS haalde de iPad Air volledig uit elkaar en concludeerde dat alle onderdelen minimaal 274 dollar (203 euro) kosten, voor de 16GB iPad Air. De duurste iPad Air, met 128GB opslaggeheugen en 4G, kost 361 dollar (267 euro) om te maken.

Het touchscreen zou het duurste onderdeel zijn om te maken. Zo kost het scherm 90 dollar, terwijl de onderdelen om aanrakingen te registreren 43 dollar kosten. Het scherm zou maar uit een enkele laag glas bestaan, terwijl er voorheen nog twee lagen nodig waren. Desondanks is het scherm duurder dan zijn voorgangers.

Verder wordt opgemerkt dat er minder led-lampjes aanwezig zijn die als backlight dienst doen voor het scherm. Minder led-lampjes betekent een lager gewicht en mogelijk is het scherm daardoor ook zuiniger.

Eerder maakte het zelfde bedrijf bekend dat de iPhone 5S slechts 147 euro kost om te maken. Uiteraard zitten ontwikkelingskosten en dergelijke niet inbegrepen bij dat bedrag.

Lees onze review van de iPad Air

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>