‘Kim Dotcom probeert uitleveringszaak te vertragen’

Dat beweert aanklager Christine Gordon, die in Nieuw-Zeeland het Amerikaanse Hof van Justitie vertegenwoordigt.

De uitleveringszaak is inmiddels tien keer uitgesteld. Afgelopen donderdag zei Dotcom dat hij deskundige getuigen nodig heeft, maar dat deze personen zich eerst moeten voorbereiden. De rechtszaak zou volgens hem daarom nog een keer vertraagd moeten worden. 

Gordon zegt dat verder uitstel niet te rechtvaardigen is, omdat een uitlevering onvermijdelijk zou zijn. Dotcom zou daarnaast liegen om de zaak te vertragen. Hij stelt dat er geen geld is om de getuigen een slaapplek te bieden, maar hij heeft onlangs nog veel geld geïnvesteerd in een politieke partij.


Illegale content

Kim Dotcom is één van de oprichters van Megaupload, een website waarmee veel illegale content werd verspreid. Het Amerikaanse Hof van Justitie wil dat Dotcom vanuit Nieuw-Zeeland wordt uitgeleverd, zodat een grote copyrightzaak kan worden gestart.

De internetondernemer beweert zich niet bewust te zijn van de manier waarop zijn site werd gebruikt, maar eerder ontdekte Skype-gesprekken wijzen op het tegendeel.

 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>