Nintendo blijft Wii U- en 3DS-games maken tijdens ontwikkeling NX

Dat zeiden Nintendo-president Satoru Iwata en ontwikkelaar Shigeru Miyamoto tijdens een gesprek met investeerders, meldt VG 24/7

“De NX is nieuwe hardware en begint van voor af aan”, aldus Iwata. “Maar de 3D en Wii U hebben gebruikers. Om meteen te stoppen met software uitbrengen voor deze platformen is niet efficiënt. We blijven software voor 3DS en Wii U maken terwijl we de NX voorbereiden.”

Hoewel Nintendo al bekend heeft gemaakt dat het aan de NX werkt, is niet duidelijk of het om een console of handheld gaat. Volgens Iwata praat het bedrijf nog niet veel over de nieuwe hardware omdat de concurrentie anders ideeën steelt. Bovendien wilt het bedrijf consumenten verrassen.

Verder verdedigt Iwata het feit dat Nintendo spellen digitaal niet goedkoper aanbiedt dan in de winkels. “Sommige bedrijven vragen minder geld voor digitale games dan dezelfde games in de winkels. We willen de waarde van Nintendo-games blijven benadrukken, dus houden we de prijzen gelijk.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>