‘Lego Universe was flop door dure penis-detectie’

Dat claimt gameontwikkelaar Megan Fox op Twitter.

Fox werkte voorheen voor de game-tak van Lego en heeft inmiddels een eigen game-studio. Bij Lego werkte Fox aan Lego Universe, een online game waarin spelers gebouwen van de bouwsteentjes konden maken, en elkaars bouwwerken konden bezoeken.

Omdat die bouwwerken voor iedereen openbaar waren, en Lego zijn kindvriendelijke karakter wilde waarborgen, zette het bedrijf volgens Fox groots in op de detectie van penissen. Elke keer wanneer spelers een gebouw openbaar wilden maken, werd daar zowel door software als Lego-medewerkers naar gekeken.


​Kat-en-muisspel

De medewerkers zouden erbij zijn gehaald omdat spelers alsmaar nieuwe manieren bedachten om de automatische penis-detectie te vermijden. Zo zouden zij Lego-penissen maken die alleen vanuit een bepaalde hoek als zodanig herkenbaar waren.

De menselijke detectie van Lego-penissen was volgens Fox één van de, zo niet de grootste kostenpost van de game. Lego Universe was beschikbaar tussen oktober 2010 en januari 2012. Officieel staakte Lego de game wegens ‘onbevredigende inkomsten’.

Volgens recente geruchten zou Lego momenteel aan een Minecraft-achtige game werken. Dat Lego Worlds zou op zijn beurt weer fysieke Lego-sets voortbrengen. Het is niet bekend of het delen van elkaars werelden of bouwwerken in die nieuwe Lego-game een optie is.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>