Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Utility Software >> Content
Wat is een Log - File Analyzer ?
Besturingssystemen , web-en database- servers en bepaalde soorten van toepassingsprogramma's een register bijhouden van de dagelijkse activiteiten in log-files . Door het analyseren van een log -bestand , kunt u problemen diagnosticeren, bepalen gebruikspatronen en fine - tunen van de computer voor de beste prestaties . Log - file analyzers zijn aparte programma's die nuttige informatie distilleren uit de inhoud van het bestand . Web , besturingssysteem en andere software soorten hebben elk hun eigen log - bestandsformaten , en elk formaat vereist een eigen log - analyzer programma . Logbestanden

Logbestanden
bestaan ​​meestal uit veel records , elk met twee stukjes data : een gebeurtenis en een tijdstempel . De software registreert meestal het geval als een code of een kort bericht dat de log analyzer interpreteert , de tijdstempel maakt de datum en de tijd in een 24 - uurs formaat . Het programma opnemen van de log meestal bouwt als een eenvoudige sequentieel bestand bestaande uit vele platen , na elkaar , elk met hetzelfde formaat . Dit soort bestand heeft een chronologische volgorde , waarbij de eerste record heeft de vroegste datum en tijd en de laatste record is de meest recente . Het accumuleert en kunnen duizenden records bevatten . Anderen hebben een cirkelvormige structuur , het opbouwen tot maximale aantal records en vervolgens het overschrijven van de vroegste verslagen . U moet zuiveren het eenvoudiger logbestanden periodiek te voorkomen dat ze consumeren harde - schijf ruimte . Cirkelvormige bestanden nooit een log - bestand analyzer voor een systeembestand rapporten over systeemgebeurtenissen , zoals startups , shutdowns , kritische gebeurtenissen groeien boven een vooraf ingestelde limiet .
Systeem

en fouten . Tijdens een startup , bijvoorbeeld , het besturingssysteem schrijft verslagen in het logbestand als het begint diverse processen , zoals netwerken , afdrukspoolen en andere diensten . Als een van deze ontbreekt, schrijft het besturingssysteem een fout binnenkomst in het logbestand . Het besturingssysteem heeft zijn eigen log - file analyzer programma als onderdeel van haar administratie software . Met behulp van het, kunt u het logbestand of zoeken naar specifieke gebeurtenissen bladeren .
Web

webserver software
, zoals Apache of Microsoft IIS , behoudt zijn eigen logbestand . Wanneer een Web bezoeker toegang tot een pagina , de server registreert de pagina bestandsnaam , het IP-adres van de gebruiker en een tijdstempel in het bestand . Met behulp van deze ruwe data , een log analyzer produceert rapporten die u de meest populaire Web pagina's op de website , de gemiddelde tijd die een bezoeker doorbrengt op de site en de volgorde van de pagina's gezien door de bezoekers . Deze logbestanden ook opnemen fouten , zoals ontbrekende webpagina's of afbeeldingen , die gebroken of out-of - date koppelingen geven . Organisaties die websites analyseert regelmatig hun logbestanden om webverkeer te meten en controleren van de effectiviteit van advertentiecampagnes .
Database

Een van de belangrijkste problemen met databaseservers is prestatie . Als de database user community groeit , responstijd lijdt meestal als de server niet zwaar beladen met verzoeken van gebruikers . Een database- log - file analyzer detecteert of een deel van de databank moet fine tuning . Vaak wordt de database administrator kan de prestaties verbeteren door simpelweg het veranderen van indexen van een tabel . Andere keren , moet de beheerder investeren in een snellere computer of andere hardware -upgrades .
Router en Firewall

Equipment
extern naar een computer , zoals router het datanetwerk en firewall , kunnen ook houden logbestanden . Een log - bestand analyzer helpt technici sporen netwerkverbinding en verkeersproblemen . Bijvoorbeeld , als het netwerk vertraagt ​​op een kritiek moment van de dag , een gebruiker kan worden downloaden van video of andere grote bestanden . De logbestanden detail verschillende soorten verkeer via het netwerk , zodat een zorgvuldige blik op het bestand onthult de problem.Firewalls dienen als vangrails tussen netwerken ; vooral tussen interne netwerken en het internet . Als een hacker probeert in te breken in het netwerk , zal een goed geconfigureerde firewall log de ​​pogingen op te nemen . De log zal het IP-adres en het tijdstip van de dag te tonen , waardoor beheerders de gegevens om verdere aanvallen te voorkomen .

Previous: Next:
  Utility Software
·Hoe te installeren HP PC Healt…
·Hoe je bestanden van een HP SJ…
·Hoe te herstellen verwijderde …
·Hoe je CPU Usage Verbeter 
·Openssl Bekijk Cert Informatie…
·Hoe maak je een opstartbare DV…
·Welke soorten van HP QC Instal…
·Hoe te installeren Windows XP …
·Hoe te SAPI 5.4 Zoek in Window…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·Hoe kan ik een document alleen-lezen mak…
·Hoe te openen een Remote Port Desktop 
·Hoe maak je een datum en tijd Stamp een …
·Hoe Apple document converteren naar een …
·De belangrijkste toepassingen van InDesi…
·Hoe te RGB converteren naar CMYK in Phot…
·How to Get Rid van De - Bugger 
·Hoe kan ik een effect toe te passen in P…
·Hoe te openen een Textbook in ISO -forma…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com