Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Utility Software >> Content
Wat is een Key Hasher ?
In cryptografie , hashing is een vorm van bescherming die invoergegevens , die bekend staat als de sleutel verduistert . Een hash-functie leest de belangrijkste gegevens en voert ingesteld wiskundige functies om het om te zetten in een korte reeks tekens . De resulterende tekens vertegenwoordigen de originele data zonder dat de inhoud ervan , het maken van hashing een veilige methode om twee sets gegevens wedstrijd zonder ze te tonen in platte tekst of vereisen veel ruimte . Methode

Wanneer een gebruiker input van gegevens in een centrale hasher , de hash-inrichting voert een reeks complexe wiskundige vergelijkingen op de gegevens . Deze vergelijkingen variëren door het hashing -proces gebruikt, maar niet van de ene naar de volgende hash . Dit betekent dat twee identieke ingangen identieke output produceert . De uitgangen van oudsher een set , korte lengte . Het MD5 -functie produceert bijvoorbeeld altijd 128 bits uitgangen . De meer recente MD6 functie , aan de andere kant , varieert outputgrootte tussen de een en 512 bits .
Gebruik in Beveiligingsupdate voor

Veel bedrijven
gebruiken hashing om wachtwoord te beschermen . Wanneer een gebruiker een wachtwoord creëert een hash functie converteert deze in een hash tekenreeks voor het opslaan . Dit voorkomt dat de eigenlijke tekst van het wachtwoord uit ooit te zien zijn in de gegevens van het bedrijf , het beschermen tegen dieven . Wanneer de gebruiker later ingangen een wachtwoord om in te loggen , dezelfde hash-functie wordt uitgevoerd en produceert een andere uitgang . Als beide uitgangen wedstrijd , weet het systeem de gebruiker het juiste wachtwoord gaf .
Gebruik in Verificatie

Computersystemen
gebruiken hashing om de integriteit van de gedownloade bestanden te bevestigen . De verzendende computer draait de volledige gegevens van het dossier door middel van een hash-functie voordat u het verzendt . Wanneer de ontvangende computer klaar is met downloaden , dan voert hij ook hetzelfde hashing operatie . Als de twee hashes overeenkomen , weet de computer het bestand correct overgedragen zonder elke bit van handmatig vergelijken tussen de twee . Dit beschermt tegen hackers invoegen van onjuiste gegevens alsmede uit onbedoelde transmissiefouten .
Hashing vs Encryption

Hashing
maakt een versleutelde uitgang niet produceren . Het belangrijkste verschil is omkeerbaarheid : een versleuteld bericht kan terugdraaien naar een ongecodeerde boodschap met de juiste decodering code . Omdat hashing produceert slechts een korte reeks tekens , ongeacht de grootte van de input , kan een hash nooit worden teruggedraaid . Dit maakt gehashed gegevens veiliger , maar beperkt het gebruik ervan .

Previous: Next:
  Utility Software
·Hoe de FreeCause Toolbar verwi…
·Hoe maak je een Bin EXE -besta…
·Hoe de Windows Meeting Space K…
·Over Uniblue 
·Hoe te gebruiken Windows Media…
·Hoe maak je een komma opnemen …
·Hoe te Eboot converteren naar …
·Als u koopt een App op iTunes …
·Hoe te converteren Van WPL aan…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·Hoe te verwijderen van de gebruikersnaam…
·Hoe te vervangen Norton AntiVirus met Mc…
·Hoe je opmaak van bestemming Match in Wo…
·Hoe kan ik een OpenOffice bestand te hec…
·Zo plaatst Onderdeel van een plat bestan…
·Namen van Antivirus Software programma's…
·Hoe maak je een nieuwsbrief Maak een e -…
·Hoe het opzetten van een PowerPoint-pres…
·Microsoft Office Word Diversen Installat…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com