Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> software Licensing >> Content
Product Licensing Agreements
De meeste stukken van de commerciële software vraagt ​​de gebruiker om een licentie-overeenkomst , die doorgaans wordt weergegeven tijdens het installatieproces te keuren. Deze licentieovereenkomst beschrijft de relatie tussen de software- fabrikant en de gebruiker en bepaalt de voorwaarden waaronder de gebruiker installeert en exploiteert de software . De Installatieproces

Tijdens de installatie van bijna elk stukje van commerciële software , zal een pop-up venster met daarin een aantal dichte paragrafen van juridisch jargon . Dit is de licentie-overeenkomst , vaak de End - User License Agreement of EULA genoemd . De gebruiker moet een of andere manier erkennen dat hij heeft gelezen en door op de " Akkoord" of " OK " knop , soms door het controleren van een doos en soms door helemaal naar beneden scrollen naar de bodem " verstaan ​​" de overeenkomst --- soms alleen van de overeenkomst . Deze eisen zijn ingesteld om juridische redenen , het is een lopende grap in de computer gemeenschappen die zeer weinig mensen ooit echt de licentieovereenkomsten voor de software die ze installeren lezen
Relaties

. Een licentie-overeenkomst begint met het definiëren van verschillende juridische entiteiten . Meestal zal dit onder meer "De Software , " " De Licentiegever " en de " gebruiker " of " Licentiehouder . " De overeenkomst beperkt vaak de aansprakelijkheid van de licentiegever voor de problemen veroorzaakt door of in verband met de software , en verbiedt illegale of ongewenste gebruik van de software , waardoor juridische verantwoordelijkheid software fabrikant voor een dergelijk gebruik van zijn product oplossen .
< br >
Typisch Bepalingen

meeste consumenten softwarelicenties
zijn " niet-exclusieve ", wat betekent dat de licentiegever is vrij om dezelfde overeenkomst met andere licentienemers te maken . ( Zo , een individuele overeenkomst moet niet worden opgesteld voor iedere gebruiker van de software . ) Een vergunning zal vaak stel een garantieperiode , waarin de licentiegever zullen repareren of vervangen van beschadigde software , maar ook op de voorwaarden van de algemene ondersteuning en onderhoud dicteren processen , indien aanwezig. De licentie wordt tevens de voorwaarden waaronder het contract van de gebruiker met de fabrikant wordt beëindigd .
Geschiedenis

Vroege EULA
vaak bestond slechts uit een basis garantie en een verbod op kopiëren of distribueren van de software . Als de consument software-industrie groeide , EULA's werd veel groter en dichter . In 2000 , na het begin van de goedkeuring van de Uniform Computer Information Transactions Act , EULA verworven nieuwe normen en , in sommige gevallen , werd meer invasieve en beperkend .
Kritiek

zelfs voordat deze toename van beperking , werden EULA bekritiseerd voor hun ondoordringbaarheid voor de leek en voor hun plaatsing --- omdat een gebruiker al een product moet hebben gekocht voordat ze zelfs kunnen lezen , veel minder akkoord met de EULA , gebruikers zijn nauwelijks waarschijnlijk voorwaarden van de overeenkomst te weigeren . En de invasieve termen van aantal EULA --- Microsoft overeenkomsten , bijvoorbeeld , bepalen dat gebruiksstatistieken van de computer van de gebruiker zullen worden verzameld en kunnen worden verzonden naar andere organisaties --- worden vaak bekritiseerd wordt begraven in een berg van juridisch jargon dat de gemiddelde gebruiker zal niet weten hoe om te lezen of te analyseren .

Previous: Next:
  software Licensing
·Definitie van Software Privacy…
·Hoe naar de lijst Avaya Licent…
·Bij het installeren van Office…
·Hoe om te controleren of uw Wi…
·Het Microsoft Word productsleu…
·Microsoft Gebruiksrechten voor…
·Hoe maak je een software te ge…
·De aard van de Software Licens…
·iPhone Applicatie Beperkingen 
  Related Articles
Hoe maak je een nieuw Microsoft Office -…
Hoe Product Keys wijzigen voor Office 20…
Hoe vindt u de productcode van Microsoft…
Hoe maak je een Microsoft- softwareprodu…
Microsoft Office Product Key Recovery 
Hoe vindt mijn productcode voor Microsof…
Hoe controleert de productcode geldighei…
Hoe te lokaliseren een Windows XP -produ…
Hoe de Microsoft Office -productcode Too…
  Software Articles
·Hoe te Clone in ImageCast 
·Verschil tussen Flat File & Relational D…
·Hoe te Run QuickBooks Pro op Vista 
·How to Get Rid van Blanco pagina's in Mi…
·Om een ​​beveiligd PDF-bestand te openen…
·Hoe maak ik een fotomontage met Flash ? 
·Hoe maak je een tar.gz in Linux Unzip 
·Hoe te Overture resultaten Stop 
·Hoe je foto's toe aan Skype 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com