Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Photoshop >> Content
Hoe maak je een Clipping Mask in Photoshop CS4 Maak
Laagmaskers zijn een nuttig instrument in de grafische vormgeving . Adobe Photoshop CS4 biedt snelkoppelingen die het makkelijk om een masker te maken te maken . In tegenstelling tot sommige andere grafische ontwerpsoftware , zoals Adobe Illustrator , Photoshop in de maskerende laag wordt geplaatst onder de laag die wordt gemaskeerd . Zodra je wennen aan dit concept bent u klaar om laagmaskers als een professional te creëren . Wat je nodig hebt
Adobe Photoshop CS4
Toon Meer Aanwijzingen
1

Als u een nieuw document wilt maken , selecteert u " Nieuw " in het menu Bestand , of gebruik de " ctrl " - " N " ( " Command " - " N "op Macs ) toetscombinatie . Voor dit voorbeeld beginnen met een document dat is 300 pixels bij 300 pixels , met een resolutie van 72 pixels per inch , in de RGB- kleuren modus met een transparante achtergrond . Kies " OK".

Clipping maskers 2 zijn gemaakt van objecten op verschillende lagen , dus je moet in staat zijn om te bewegen tussen de lagen met gemak . Open het palet Lagen om de lagen en hun inhoud te onthullen . In CS4 , wanneer het palet wordt geminimaliseerd naar het paneel , de icoon " Lagen " ziet eruit als een semi - transparante diamantvorm met een slagschaduw . Als je problemen hebt met het vinden van het, selecteer " Lagen " in het menu Venster , of druk gewoon op " F7 ".

In het palet Lagen , maak een nieuwe laag . De "New Layer " -pictogram ziet eruit als een klein plein met de hoek opgevouwen tot een ander plein eronder te onthullen , het pictogram bevindt zich in de rechter bovenhoek van het palet , naast het pictogram " Delete Layer"
.
3

Selecteer de bovenste laag door erop te klikken in het palet Lagen , het palet zal je selectie te maken in het blauw . Deze laag is degene die zal worden gemaskeerd

Kies een opvulkleur , . Misschien een vrolijk geel . Dubbelklik op de voorgrond kleur selector in de werkbalk en typ de hexadecimale kleurwaarde # F4F70A in de pop - up " Picker Color " dialoog . Selecteer nu het emmertje uit de werkbalk ( klik op het icoon " Emmertje " of druk gewoon op " G " op je toetsenbord ) . Klik op het podium om Layer 2 vullen met de kleur die u hebt geselecteerd .
4

Selecteer de onderste laag door erop te klikken in het palet Lagen . Trek nu een willekeurige vorm van uw keuze . Bijvoorbeeld , klik en houd de shape tool in de werkbalk , selecteer vervolgens het gereedschap Aangepaste vormen van de fly - out menu . Klik op de " Shape " drop - down menu van de opties werkbalk aan de bovenkant van je scherm . Als u niet de werkbalk opties te zien, selecteer ' Opties ' in het menu Venster . In het menu " Shape " , kies dan een vorm zoals de amorfe blob . Klik op het toneel , sleep je muis , en laat uw vorm te tekenen op het podium .
5

Nu is het tijd om je masker te maken . Er zijn twee manieren om dit te doen . De iets meer formele methode is om de bovenste laag in het palet Lagen te selecteren , selecteer dan "Create Layer Mask" uit het menu " Lagen " aan de bovenkant van je scherm .

De verkorte snelkoppeling methode is om vast te houden beneden de " Alt " ( of " Option " ) toets en plaats uw cursor over de lijn die uw lagen scheidt van elkaar . De aanwijzer verandert in een symbool met twee overlappende cirkels . Klik op de scheidingslijn tussen de twee lagen .

Hoe dan ook , zal Photoshop de onderste laag gebruikt om een ​​uitknipmasker over de bovenste laag te maken . De vorm in de onderste laag blijft , en alle andere inhoud van de gemaskeerde toplaag transparant worden . Echter , zal de vorm hebben nu de kleur kenmerken van de bovenste laag , zelfs als de onderste laag werd gevuld met een andere kleur .

Previous: Next:
  Photoshop
·Hoe maak je een Wazig Toelicht…
·Hoe u de DPI in Photoshop 
·Hoe te Heat Waves in Photoshop…
·Hoe je Photoshop Elements Voeg…
·Hoe te gebruiken Photoshop 5.0…
·Hoe te openen 8 Bit Beelden va…
·Hoe je alles een kleur kiezen …
·Hoe te Lichaamshaar verwijdere…
·Hoe kan ik een voertuig in Pho…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe Bewerken & Splice Video 
·Hoe te stoppen Woord Skipping in Word 20…
·Hoe maak je een FLAC bestand maken 
·Hoe je verborgen Virus programma's te ve…
·Hoe te gebruiken Adobe OnLocation 
·Hoe de Replace functie gebruiken op Docu…
·Hoe maak Koffie Stoom in Illustrator 
·Hoe de Audio Van een Photo Story Get 
·Hoe Enkele gesprekken in Skype Delete 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com