Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Andere Computer Software >> Content
Het verschil tussen LIS & LIMS
LIS en LIMS zijn wetenschappelijk onderzoekslaboratorium datasystemen aangestuurd door software platforms . LIS staat voor Laboratory Information Systems terwijl LIMS staat voor Laboratory Information Management Systemen . De twee programma's verschillen in regelgeving en workflow -structuur . Laboratoriumwerk met LIMS wordt gefinancierd door sponsors zoals de farmaceutische bedrijven , terwijl LIS resultaten worden gebruikt door artsen voor hun patiënten . LIS Gebruikt

LIS software
wordt gebruikt door ziekenhuizen klinieken en commerciële referentie- laboratoria . Het systeem meldt testresultaten van de patiënten om hun artsen uit het lab . De software wordt gebruikt om normen en eisen van de HIPAA , wat staat voor Health Insurance Portability en Accountability Act van 1996 , een wet ter bescherming van de medische privacy van personen te voldoen . LIS wordt meestal gebruikt door een arts na het stellen van een diagnose .
LIS Functies

Artsen plaats binnenkomende orders en verzoeken
samengesteld uit lijsten voor tests uit te voeren op patiënten . Elke bestelling in het LIS ingevoerd is een uniek tracking nummer genaamd Lab ID toegekend . Monsters worden getest in het laboratorium en de informatie wordt automatisch ingevoerd vanaf instrumenten , terwijl andere gegevens handmatig in LIS , die vervolgens analyseert de data automatisch wordt ingevoerd . Het verslag wordt vervolgens verstuurd naar de arts . LIS providers zijn McKesson , Antek en LabSoft .
LIMS Gebruikt

LIMS software
wordt gebruikt in onderzoek en productie labs voor de farmaceutische , chemische en voedselverwerkende bedrijven . De software rapporteert gegevens voor de partijen van de monsters , zoals informatie over lab onderwerpen . LIMS wordt aan de vereisten van de FDA , ISO en GMP voldoen . LIMS wordt ook gebruikt om gegevens te integreren met fysieke instrumenten . LIMS is niet een concurrerend systeem te LIS , omdat LIMS is meer gebaseerd op commerciële ontwikkeling dan de patiëntenzorg .
LIMS Functies

LIMS
stelt gebruikers in staat om te communiceren met het systeem via een client browser en beperkt door de mogelijkheden van de browser . Het systeem wordt ondersteund op de client van Microsoft 's . NET Framework , die meerdere programmeertalen maakt en levert database connectivity . Rapporten kunnen worden afgedrukt , gefaxt of gemaild naar het lab . LIMS functionaliteit vermindert op tablets . LIMS providers zijn Core Informatica , Labvantage en Blaze Systems .

Previous: Next:
  Andere Computer Software
·Is Citrix webplug 11 & de Chro…
·Hoe kan ik een boek 's EPUB Pi…
·Microsoft Project Artikel Meer…
·Spelen op je laptop : Wat kunt…
·Wat is het verschil tussen Cry…
·Apache Checklist 
·Roxio Mastering Opties 
·Wat is Restoration voor SnapFi…
·Hoe je op afstand instellen TV…
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
Hoe u de standaard lettertype-instelling…
  Software Articles
·Hoe een Garry 's Mod Achtergrond wijzige…
·Hoe om dvd's op uw computer te branden o…
·Hoe te DOS Spelletjes op Windows Vista 
·Hoe je Nero Backup Restore Zonder Nero I…
·Hoe je het vergeten terug op een Microso…
·Hoe vindt u de systeem-ID op mijn HP dv9…
·MIDI Keyboards Compatibel met Florida St…
·Hoe je je Illustraties kleur in Illustra…
·Hoe maak je een Flowing Vlag in Photosho…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com