Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Andere Computer Software >> Content
Digitale handtekening algoritmen en hun eigenschappen
Een digitale handtekening is het elektronische equivalent van een traditionele , geschreven handtekening . Het wordt berekend met een wiskundige formule of algoritme , en weergegeven in een computer als een reeks binaire cijfers , of door toepassing van een reeks parameters , bekend als domein parameters " bits. " - Die specifiek voor een gebruiker zijn of gedeeld door een groep gebruikers - om een digitale handtekening algoritme , kunnen gebruikers de identiteit van de ondertekenaar en de integriteit van de ondertekende gegevens te controleren . Private en publieke sleutels

Digitale algoritmen
handtekening rekenen op een paar verwante sleutels , die bekend staat als een private sleutel en een publieke sleutel . Iedere ondertekenaar bezit een sleutelpaar en gebruikt de prive sleutel , die geheim wordt gehouden , om een digitale handtekening te genereren . Iedereen die de handtekening controleren kan de corresponderende publieke sleutel , die vrij wordt verspreid door de ondertekenende dienst . Federal Information Processing Standards ( FIPS ) in de Verenigde Staten goed te keuren drie algoritmes voor het genereren , verificatie en validatie van digitale handtekeningen .
DSA

De Digital Signature Algorithm , zoals gespecificeerd in FIPS 186-3 standaard , maakt gebruik van een functie , die bekend staat als een hash-functie , een verkorte versie van de gegevens , die bekend staat als een message digest genereren . De hash-functie transformeert een reeks tekens in een kortere , vaste lengte sleutel die de originele string. De berichtsamenvatting wordt ingevoerd in de DSA -algoritme om de digitale handtekening te genereren . De digitale handtekening wordt verzonden naar de ontvanger , die het verifieert met de publieke sleutel van de ondertekenaar en dezelfde hash-functie .
RSA

De zogenaamde RSA digitale handtekening algoritme - genoemd naar de uitvinders , Ron Rivest , Adi Shamir en Leonard Adleman - is ook goedgekeurd door FIPS 186-3 standaard . Een RSA publieke sleutel bestaat uit een coëfficiënt ( of modulus ) , gelijk aan het product twee positieve priemgetallen , en een publieke sleutel exponent . Een RSA private sleutel bestaat uit dezelfde modulus en een private sleutel exponent , die afhangt van de openbare sleutel exponent . De openbare sleutel exponent is meestal veel kleiner dan de private sleutel exponent , zodat verifiëren van een digitale handtekening is sneller dan het genereren van de handtekening op de eerste plaats .
ECDSA

de elliptische curve Digital Signature Algorithm is de elliptische curve equivalent van DSA en werd voor het eerst voorgesteld door de bekende cryptograaf dr. Scott A. Vanstone in 1992 . ECDSA werd geaccepteerd als een National Institute of Standards and Technology Standard in 2000 . ECDSA vereist dat de private en publieke sleutelparen worden gegenereerd met betrekking tot bepaald domein parameters , die vast kunnen blijven gedurende langere perioden .

Previous: Next:
  Andere Computer Software
·Kunt u gebruik maken Easy WiFi…
·Welke browsers ondersteunen Pr…
·Hoe maak je een Beeping van ee…
·Wat doet de Spoolsv.exe Module…
·Verschil tussen SAP Configurat…
·Hoe meer verkeer 202 Configure…
·Bepalen van de Last Open Datum…
·Hoe te converteren een JPG naa…
·Hoe vindt u verborgen Nag sche…
  Related Articles
Hoe kan ik een afbeelding in uw e-mailha…
Hoe kan ik een handtekening toevoegen aa…
Hoe kan ik een elektronische handtekenin…
Hoe kan ik een elektronische handtekenin…
Hoe maak je een digitale handtekening to…
Scannen in een Signature en toevoegen aa…
Hoe maak je een digitale handtekening St…
Hoe kan ik een handtekening Macro in Wor…
Hoe de handtekening wijzigen in een Word…
  Software Articles
·Hoe kan ik muziek op cd's 
·Hoe om afbeeldingen Unzip 
·Wat is de extensie . N64 ? 
·Microsoft Word niet wil leden naar Split…
·Hoe de Microsoft Office Compatibility Pa…
·Wat is de extensie Sa1 ? 
·Hoe de werkbalk in Access 2007 tonen 
·Hoe om afbeeldingen te kopiëren van een…
·Hoe maak je een verschil rapport in een …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com