Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Open Source Code >> Content
De geschiedenis van Open Office
OpenOffice is een gratis en open - source alternatief voor de Microsoft Office suite . Het programma biedt een tekstverwerker , database- , spreadsheets , grafieken en presentatiesoftware . OpenOffice was oorspronkelijk bekend als StarOffice , maar de naam werd veranderd in OpenOffice toen het werd gekocht door Sun Microsystems . Oracle heeft het OpenOffice project onderhouden sinds de overname van Sun Microsystems . Ondersteunde besturingssystemen

OpenOffice
heeft steun verleend aan een breed scala van besturingssystemen , omdat het oorspronkelijk werd ontwikkeld . OpenOffice is ontworpen om te draaien op een breed scala van besturingssystemen voor zowel PC als Mac . Momenteel wordt OpenOffice voor Linux -en UNIX- varianten zoals IRIX , Solaris , FreeBSD , OpenBSD en NetBSD aangeboden . Andere platforms die worden ondersteund door OpenOffice zijn Mac OS X , OS /2 en Windows 95 , 98 , ME , XP , NT , Vista en 7 .
Versie 1.x

Zon gekocht StarOffice in 2000 , maar het project werd herwerkt en omgezet in een verkoopbaar product bekend als OpenOffice . Versie 1.0 van OpenOffice werd voor het eerst uitgebracht in 2002 , slechts twee jaar na de aankoop van Sun. Versie 1.1 onderscheidde zich van Microsoft Office door gebruikers in staat om bestanden direct te exporteren naar PDF en het toestaan ​​van derden add-ons om de mogelijkheden van het programma uit te breiden . Versie 1.0 was aanvankelijk alleen beschikbaar voor Windows- , UNIX-en Linux . Een Mac-versie van 1.0 werd uitgebracht in 2003 .
Versie 2.x

Versie 2.0 van OpenOffice kwam in 2005 met belangrijke updates en wijzigingen in het programma . Deze versie nog steeds toegestaan ​​gebruikers bestanden in de StarOffice en Microsoft Office -formaten opslaan , maar de open standaard OASIS OpenDocument XML formaat geïntroduceerd . Dit formaat werd gebruikt als het standaard bestandsformaat voor OpenOffice . Deze versie ook ondersteuning voor geneste tabellen , Word Perfect filters , een mail merge wizard en verbeterde PDF- export mogelijkheden .
Versie 3.x

Versie 3.0 werd uitgebracht in 2008 met nog meer veranderingen . Toen OpenOffice werd overgenomen door Oracle , werd OpenOffice veranderd en de volgende release opgenomen de Oracle Start Center . Deze versie was de eerste die volledig ondersteuning voor Mac OS X , en niet langer vereist Mac-gebruikers X11 te gebruiken . Versie 3.0 ook ondersteuning voor het importeren van Microsoft Office 2007 -bestanden . Met ingang van mei 2011, de meest recente versie van OpenOffice is versie 3.3 .

Previous: Next:
  Open Source Code
·Hoe kan ik gratis besturingssy…
·Proxy FAQs 
·Hoe maak je een groep in Squir…
·Hoe te GNU configureren 
·Hoe maak je een wachtwoordbeve…
·Hoe te SSL inschakelen in ProF…
·Hoe uw website titel in Kompoz…
·Circuit Board Design Tools 
·Hoe je je Paginanummers verwij…
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
Hoe u de standaard lettertype-instelling…
  Software Articles
·Hoe om te controleren voor Kringverwijzi…
·Wat zijn Lotus Notes gebruikt? 
·Hoe je formulieren in Maak MS Office 
·Hoe de resolutie en verversingsfrequenti…
·Hoe maak je een song uit een cd kopiëre…
·Hoe train ik voor Mijnbouw op World of W…
·Hoe te Enter MS - DOS 
·Hoe kan ik AVI converteren naar DivX HD 
·Hoe te Sophos opnieuw installeren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com