Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Microsoft Access >> Content
Hoe te Voorletters verdienen aan een voornaam in Excel
Microsoft Excel is meer dan alleen een getallenkrakende krachtpatser , het is ook een wendbare woord - cutting ninja . U kunt verslepen en neerzetten namen om initialen in Excel met behulp van slechts twee van haar basisfuncties vormen : " MID " en " TEKST.SAMENVOEGEN . " Deze functies kunnen helpen carve voorletters van namen en combineer ze met extra teksten. Deze functies is een eenvoudige stap - voor-stap proces . Instructies
1

Open Excel en voer titels in de bovenste rij van elke kolom die u wilt gebruiken . Voer voornamen onder de titel ' First Names . " Voer andere namen ( zoals midden of laatste ) die u wilt initialen maken van in hun respectieve kolommen . Namen bestaande uit meerdere woorden , zoals " Mary Jane " of " Maria Jose , " worden gescheiden in twee kolommen . Voor de duidelijkheid , je kon titel die kolommen " First Name 1 " en "Voornaam 2 . " Kopen van 2

Gebruik de functie Excel 's " MID " om uit te spitten de eerste letter van elke naam . In een nieuwe kolom , type " = MID ( naam celverwijzing , 1 , 1 ) " ( zonder de aanhalingstekens ) , waar de naam celverwijzing is de locatie van de naam van waaruit u maakt een eerste . Druk op "Enter " en je moet de eerste te zien voor de naam verschijnen in die cel .

Bijvoorbeeld, als je een voornaam kolom gemaakt in kolom A , de eerste vermelding van deze lijst zou in cel A2 zijn ( net onder de titel rij) . In dit geval zou u voert = MID ( A2 , 1,1 ) tot een aanvankelijke voornaam berekenen .

Wilt u initialen maken van meerdere naam kolommen ( zoals midden of laatste ) , maken gebruik van dezelfde formule -formaat, maar verander de naam celverwijzing in te stemmen met de toepasselijke naam kolommen.

Gebruik " TEKST.SAMENVOEGEN " -functie van Excel 3 tot initialen combineren met periodes en ruimtes . De functie TEKST.SAMENVOEGEN combineert stukken tekst samen . Bijvoorbeeld , het invoeren = TEKST.SAMENVOEGEN ( " wel " , " kom " ) in een cel en op "Enter " wordt het woord " welkom" in die cel terugkeren .

U kunt de functie TEKST.SAMENVOEGEN ook gebruiken om een ​​toe te voegen periode na een eerste . Als uw voornaam initiaal is in cel F2 , zou u = TEKST.SAMENVOEGEN ( F2 , " . " ) In te voeren in rij 2 van een andere cel en druk op " Enter ", die uw eerste zal terugkeren met een periode na deze . De formule zou " A. " terug als " A " waren aanwezig in cel F2 .

aanleiding van dat zelfde basisformule , kunt u meerdere initialen combineren met periodes en ruimtes met CONCATENATE . Bijvoorbeeld , kon u combineren een eerste initiaal van F2 en een laatste aanvankelijk van G2 gebruik = TEKST.SAMENVOEGEN ( F2 , " . " , G2 , " . " ) , Waarvan de initialen zou leiden gevolgd door perioden en gescheiden door een spatie .
Goedkope 4

Breng uw formule om alle namen in de tabel met de functie fill -down . Markeer de rij die bevat uw formules Sleep vervolgens het geselecteerde gebied naar beneden door de laatste rij waar u uw formule toe te passen . Terwijl die cellen zijn geselecteerd, drukt u op de "Control " en " D " toetsen samen om de onderste cellen met de formule van de eerste cel te vullen .

Previous: Next:
  Microsoft Access
·Hoe te logaritmische functies …
·Hoe maak je een Oplosser -invo…
·Hoe kan ik meerdere labels beh…
·Hoe maak je een grafiek histog…
·Hoe maak je een Excel- functie…
·Hoe maak je een beschadigde Ex…
·Hoe te vergelijken gegevens in…
·Hoe maak je dubbele regelafsta…
·Hoe maak je een Cell Content n…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe je Skype DAT converteren naar MP3 
·Hoe kan ik tekst in een tekening Canvas 
·Hoe kan ik de pagina -instellingen voor …
·Hoe de W32 wormen te verwijderen 
·OFFSET en MATCH functies in Excel 
·Hoe maak je een schijf Recover Met Softw…
·Hoe te maken en Alter in Unigraphics NX4…
·Hoe te AutoCAD 2005 installeren op Windo…
·Hoe te gebruiken Quickbooks om begroting…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com