Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Engineering Software >> Content
Hoe te Integer Linear Programming Gebruik
Integer lineaire programmering is de wetenschap van het modelleren van een probleem dat zowel minimaliseert of maximaliseert een lineaire doelfunctie , onder een set van randvoorwaarden uitgedrukt als lineaire ongelijkheden . Wanneer het volledig opgelost , de oplossing voor de integer lineaire programma waarborgt de optimale oplossing voor het probleem . Echter , de complexiteit van de probleemschalen exponentieel probleem formaat . Daarom kan het een lange tijd om te komen tot de uiteindelijke oplossing nemen . Alternatief kan het probleem gedeeltelijk opgelost en verschillende heuristieken worden onderzocht om een ​​suboptimale oplossing te verkrijgen op een kortere tijd . Wat je
Lineaire programmering solver
computer moeten met voldoende geheugen en processorkracht
Toon Meer Aanwijzingen
formuleren en oplossen van lineaire programma
1

Bepaal of het probleem is een " maximalisering " probleem of een ' minimalisering ' probleem . Een maximalisatie probleem probeert een oplossing zoals waar de doelfunctie wordt gemaximaliseerd vinden . Een minimaliseringsprobleem probeert een oplossing waarbij de doelfunctie geminimaliseerd zijn. Bijvoorbeeld , het probleem van het vinden van de kortste weg tussen twee punten is een minimaliseringsprobleem . Aan de andere kant , het probleem om het maximale aantal verschillende maten steentjes in een fles te pakken is een maximalisatie probleem . Kopen van 2

Bepaal de variabelen die nodig zijn voor de formulering . De juiste verzameling variabelen nodig om de complexiteit van het probleem te minimaliseren , en dienovereenkomstig komen tot de oplossing sneller . Typisch , elke entiteit waarvan de waarde van invloed op de uiteindelijke oplossing is een variabele .

Model 3 de doelfunctie . De doelfunctie wordt gemodelleerd als een som van producten van variabelen en hun impact op de uiteindelijke oplossing . Bijvoorbeeld , als het probleem is de afstand tussen twee knooppunten in een grafiek minimaliseren elke verbinding tussen twee knooppunten een variabele die een waarde van 0 of 1 is , en de bijdrage aan de doelfunctie is de afstand tussen de knooppunten . In dit geval kan de variabele " X ( i , j ) , " waarbij " i" en " j " zijn twee willekeurige knooppunten in de grafiek en de afstand tussen de knopen kan " V ( i , j ) worden genoemd . " X ( i , j ) gelijk aan 1 als de verbinding deel van het laatste pad tussen de twee knooppunten . Daarom zal de doelfunctie om de som van V ( i , j ) * X ( i , j ) , waarbij de som is over alle verbindingen .
4

Stel de beperkingen te minimaliseren . De beperkingen moeten alle beperkingen opgelegd door het probleem vast te leggen . Voor de kortste weg voorbeeld zijn de volgende beperkingen :

X ( i , j ) kan ofwel 0 of 1 . Vandaar , X ( i , j ) moet groter dan of gelijk aan 0

zijn , en X ( i , j ) moet kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 1 . Indien de verbinding X ( i , j ) wordt gekozen precies een verbinding van knooppunt " j " om een ander knooppunt , andere dan " i" worden gekozen . Dus , X ( i , j ) moet groter dan of gelijk aan de som van alle variabelen van het type X ( j , k ) , waarin " k " is niet gelijk aan een verbinding van zijn ' i . "

de start knooppunt worden gekozen . Daarom moet som van X ( n , k ) worden 1 , waarbij " n " het uitgangspunt knooppunt . Evenzo moet som van X ( k , m ) zijn 1 , waarbij " m " is het einde knooppunt .

Model 5 het probleem in een van beide de Mathematical Programming System ( MPS ) -indeling , of het Linear programmering ( LP ) -formaat .
6

Ofwel koopt een commerciële solver zoals FICO of CLPEX , of download een gratis oplosser zoals GLPK . Let op de vrije solvers zijn veel trager dan de commerciële solvers en mogelijk niet geschikt voor het oplossen van grote problemen .
7

Als de solver niet convergeren naar de uiteindelijke oplossing in een redelijke tijd , probeer heuristiek . Een heuristische zou kunnen zijn om de gehele restricties op de variabelen , en bij benadering de variabelen op een geheel getal tot een sub - optimale oplossing te verkrijgen verwijderen .

Previous: Next:
  Engineering Software
·Hoe te Stippellijnen maken in …
·Hoe een matrix maken in Matlab…
·Voordelen van Adobe Flex 
·Wat zijn de middelen , Tools &…
·Voltage Monitoring Software 
·Hoe afdrukken van een DWG 
·Tutorial voor SolidWorks 2008 
·Hoe uw eigen Toolbox in MicroS…
·Circuit Designing Software 
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe je IMAP Folder Abonnementen Gebruik 
·Hoe hebben verschillende Headers op elke…
·Diablo II L.O.D. Cheats 
·Wat is een ASCII- importeur /exporteur ?…
·Hoe maak je een argument Vanaf de URL Vi…
·Hoe maak je een Fake Coach Bag Spot 
·Hoe naar Red Eyes Fix op foto's met Phot…
·Hoe maak je een papieren Tear in Photosh…
·Hoe te Missing Songs Delete op Windows M…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com