Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Engineering Software >> Content
Wat is het verschil tussen CATIA & CAD /CAM ontwerp ?
In " Een kritische geschiedenis van de computer graphics en animatie , " Wayne Carlson van de Ohio State University legt uit dat CAD-software gaat terug naar de Sketchpad systeem , ontwikkeld in 1963 . Net als de meeste computer - aided opstellen en vervaardigen van software pakketten , CATIA dient meestal een doel : om mechanische objecten te ontwerpen . Het verschil tussen CATIA en de meeste CAD /CAM -programma's is meer een kwestie van gradatie , zoals de voormalige dan de basismogelijkheden van de meeste andere software om meer functionaliteit toe te voegen aan het ontwerpproces van 2 - D en 3 - D objecten . Collaborative vs Solo Ontwerp

De meerderheid van CAD ​​/CAM -software installeert op een systeem met een designer de bouw van het model binnen de werkruimte van de software , hoewel sommige programma's bieden de invoer en integratie , zodat meerdere ontwerpers kunnen werken aan hetzelfde model .

daarentegen Franse bedrijf Dassault Systèmes ' CATIA programma maakt een meer collaborative design proces dat koppelingen software op meerdere machines op een gedeelde werkruimte voor simultane model creatie maken . Met CATIA , kan modelbouwers bouwen elk een deel van een systeem dat toegankelijk is voor anderen om te gebruiken in hun eigen ontwerpen zonder dat het importeren van de partiële modellen . Werken alle ontwerpers ' beschikbaar blijft voor onmiddellijk gebruik binnen de gedeelde werkruimte .
Modeling

Bij de meeste CAD /CAM-systemen , het modelleren bestaat uit een gedetailleerde tekening waarop de individuele delen van een object . Zich baserend op 2 - D of 3 - D tekeningen , de software schalen of roteert het object of de afzonderlijke onderdelen , zodat u kunt zien vanuit elke hoek . CATIA software neemt het modelleren proces een beetje verder , echter met villen elementen die de toevoeging van texturen om het model toe , voor meer realisme in de presentatie . CATIA biedt ook meer organische design mogelijkheden - u kunt natuurlijk aanwezige elementen in uw ontwerpen met een groter bereik van de afgebeelde materialen . Met CATIA , bijvoorbeeld groene - levende ontwerpen kan de bodem in dienst als bouwstof of verbeelden koelsystemen ' lucht of water stromen en hun effecten.
Community Support

Zoals met vele soorten software , ontwerp -programma's voortgebracht groepen supporters die tips en toevoegingen die anderen helpen beter gebruik van de producten . Decennia in de maak , extreem grote community CAD /CAM programma's ' - die bestaat uit on -en offline gebruikersgroepen wereldwijd , evenals boeken en tijdschriften gewijd aan het ontwerpen - gelanceerd software normen voor modellen en uitbreidingen tussen verschillende pakketten . Individueel gemaakt add -ons , vele vrij beschikbare , uit te breiden op de bestaande software of aanbod gereedschappen niet opgenomen door de softwarefabrikant , voor meer flexibiliteit . CATIA heeft zijn eigen gemeenschap , maar op een veel kleinere schaal , met minder mogelijkheden voor ondersteuning , publicaties en derden add -ons .
Prijzen

Volledig functionele mechanische ontwerp -programma's kan worden prijzig . CATIA versie 6 van de kosten iets minder dan $ 3000 in april 2012 , maar vele geavanceerde CAD /CAM software pakketten zijn bijna net zo veel . Gratis pakketten ontworpen door de CAD /CAM- gemeenschap , terwijl ontbreekt een aantal functies , zijn volledig in staat van het creëren van 2 - D en 3 - D , gedetailleerd en kant-en - weer -model tekeningen . Hoewel deze gratis producten kan u helpen bij het ​​ontwerpen van kleinere systemen en objecten , tot complexe multi-part elektrische of mechanische voorzieningen die strakke specificaties vereisen maken , je

nodig full - featured software .

Previous: Next:
  Engineering Software
·Hoe te Joists in Revit Structu…
·Minimale Computer Eisen Solid …
·Hoe snelheid van AutoCAD Afdru…
·Hoe te Checksum & NMEA Bereken…
·Hoe maak je een punt in ArcMap…
·Hoe te DWG converteren naar DX…
·Mechanical Drawing Board & CAD…
·Hoe te Inventor 2008 Install 
·Voordeel & Nadelen van Virtual…
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
Hoe u de standaard lettertype-instelling…
  Software Articles
·Hoe te Docx Documenten converteren 
·Hoe maak je interactieve video's te make…
·Hoe te Pictures Cite op een PowerPoint a…
·Hoe maak je sleutel uit een bewegend obj…
·Installeren Limewire 4.18 
·Hoe een PDF Creator Beveilig 
·Hoe maak je een diavoorstelling en brand…
·De SDR File Extension 
·Hoe maak je een iTunes bibliotheek overb…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com