Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Database Software >> Content
ENUM Typen in SQLite
De SQLite -database manager packs een uitgebreide feature set in een kleine software bibliotheek - minder dan 350KB . Dit wordt bereikt efficiëntie deels door compromissen in zijn data types , bijvoorbeeld , het ondersteunt integer , karakter en BLOB-velden , maar niet ENUM . Kan je werken rond de ENUM beperking en veel van dezelfde functionaliteit door benutting van andere functies SQLite 's en door zorgvuldige application programming . ENUM Gegevenstype

Wanneer u maakt een opsomming of ENUM , datatype , een lijst van goedgekeurde gegevens waarden te definiëren je . Bijvoorbeeld , een tabel van filmclassificaties gegevens bevat een aantal sterren , van nul tot vier - geen film krijgt een tien - sterren , het maakt niet uit hoe goed het is , en niemand krijgt een negatieve waardering , ongeacht hoe slecht het is . U kunt een ENUM gebruiken voor star rating veld van de tafel , waardoor het de waarden van de gehele getallen van nul tot vier . Sommige programmeertalen , zoals Java en SQL-database managers zoals MySQL en Oracle zijn de ENUM data type , maar het maakt geen deel uit van de SQL- 92 standaard .
SQL Field Constraints
< br >

Hoewel SQLite niet een ENUM- gegevenstype aanbieden , kunt u een eigenschap heet een controlebeperking om een veld toe te voegen , waardoor forceren om waarden uit een beperkte lijst te accepteren . Stel bijvoorbeeld dat u het opzetten van een veld staat en willen haar waarden op de set van twee tekens Amerikaanse staat afkortingen beperken . Wanneer u de tabel in SQLite maken , het instellen van het veld staat als CHAR type en voeg vervolgens een check constraint dat de 50 staat afkortingen staan ​​. SQLite ondersteunt check beperkingen vanaf versie 3.3.0 ; vóór die versie , SQLite ontleed beperkingen, maar heb ze niet afdwingen . Als u een beperking toe te voegen aan een tafel waar al gegevens zijn , is SQLite niet controleren van de bestaande waarden . Als een gebruiker probeert waarden aan de tabel die niet zijn opgenomen in de randvoorwaarden toe te voegen , SQLite genereert een fout , de transactie te blokkeren .
SQL-instructies

Als een extra test om ervoor te zorgen dat de gegevens tabellen de juiste waarden , creëren SQL SELECT statements die zoeken naar deze waarden . Bijvoorbeeld , de volgende SELECT- instructie ziet er voor film score records die een onjuist aantal sterren hebben :

SELECT COUNT
( * ) FROM movie_ratings WAAR sterren NOT IN ( 0,1,2,3,4 ) < br >

het geeft een nul telling indien hij vaststelt platen hebben sterbeoordelingen liggen buiten het bereik van nul tot vier . Gebruik tests zoals deze om te controleren of tafels juiste waarden . Als u vindt records met onjuiste gegevens , onderzoekt de cheque beperkingen voor ontbrekende of extra waarden .
Program Logic

Naast SQL statements , de logica in toepassingsprogramma's kunnen ook controleren of de waarden van de data in te gaan op SQLite databases . Bijvoorbeeld , als gebruikers typen informatie in een data entry scherm vorm , de logica van het scherm toetst elke waarde en toont een bericht dat de gebruiker vraagt ​​om onjuiste gegevens te lossen .

Previous: Next:
  Database Software
·Hoe om gegevens van Access Ext…
·Toegang Query : Hoe een Autonu…
·Hoe je meerdere tabellen combi…
·Hoe maak je een relationele da…
·Hoe maak je een Trigger Uitsch…
·Hoe kan ik een database voor h…
·Hoe je CRM Applications Test 
·Hoe te Adresetiketten Met Micr…
·Hoe maak je een query Vervang …
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·Hoe de Picture Folder importeren in Wind…
·Gebruik van Help in Excel 2007 
·Hoe maak je een Window Movie Maker -best…
·Hoe je opnemen DTS Audio 
·Hoe Access gegevens koppelen met Word-do…
·Wat is de extensie Vlt ? 
·Hoe te Animated Neon Lights maken in Pho…
·Hoe te openen PowerPoint 2007 PowerPoint…
·Hoe te Retro T - shirts met GIMP 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com