Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Waarom is UDP Nodig?
De User Datagram Protocol , of UDP is onderdeel van de TCP /IP- suite van netwerkprotocollen . TCP /IP , Transmission Control Protocol /Internet Protocol is de meest gebruikte set protocollen voor het formatteren van gegevens voor overdracht over netwerken. UDP is een van de twee transport protocollen in de groep . De andere is de meer populaire Transmission Control Protocol . Hoewel , voor vele jaren , weinig applicaties gebruikt UDP , is nieuwe technologie het vinden van een doel voor dit protocol . Protocol Stack

De protocollen TCP /IP zijn ingedeeld in groepen op basis van hun verantwoordelijkheden . Deze groepen worden voorgesteld als lagen in een stapel . Protocollen dichter bij het ​​fysieke netwerk onderaan de stapel op laag 1 en die contact met gebruikers aan de top van de stapel op laag 4 . UDP verblijft in de transportlaag , welke laag 3 . Het doel van elke laag van diensten op de laag erboven . UDP , die zich in de tweede hogere betaler is verantwoordelijk voor het opsplitsen van gegevens in segmenten en plaatsen ze in een structuur heet een packet .
TCP

TCP
is altijd de meest populaire van de twee transportprotocollen in de TCP /IP stack . TCP bevat gegevens in een pakket, wordt een verbinding met het ontvangende computer beheert gegevensintegriteit door sequentiebepaling pakketten en herstelt verloren gegevens opnieuw te verzenden ontbrekende pakketten. UDP doet niets van dit alles . Terwijl TCP brengt een verbinding , UDP is connectionless . Het doet geen moeite om het succes of falen van elke transmissie controleren . Het protocol wordt gezien als onbetrouwbaar , naast de feature - rijke TCP .
Doel

moderne multimediatoepassingen
liever UDP op TCP . Dit komt omdat ze hun eigen procedures voor de sessie management en data controle hebben . Ze hebben niet de eigenschappen van TCP nodig . Multimediatoepassingen stroom real-time audio-of video -en zij deze gegevens snel te ontvangen . TCP buffert gegevens als het aankomt zodat de volgorde van de aankomende pakketten kan worden gecontroleerd vooraleer men in een stroom . Multimediatoepassingen hebben geen tijd voor het bufferen bij de transportlaag ; eventuele buffering optreedt , is het gedaan bij de aanvraag . Real - time audio -toepassingen niet de zorg over een vermiste pakket : De gebruiker een moment van stilte krijgt , maar er is geen tijd om de gegevens opnieuw te verzenden omdat het afspelen al op zou zijn verhuisd tegen de tijd dat het kwalijk pakket aankomt
< br . >
Voorbeelden

internettelefonie programma
gebruiken UDP . Ze hebben hun eigen sessie vestiging protocol genaamd het Session Initiation Protocol of SIP , waardoor de gevolgd door het huishouden telefonisch bij het vaststellen van een oproep procedures emuleert . Een interactief gesprek heeft geen tijd om verloren pakketten te herstellen . Videoconferencing en video-streaming -toepassingen ook UDP gebruiken . Al deze toepassingen vereisen de transportlaag is dat segmenten bevat gegevens in pakketten en richt deze de toepassing aan het andere uiteinde van de verbinding --- en dat alle UDP doet .
< br >

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te gebruiken VNC Software 
·Functionele verschil tussen ee…
·Hoe kan ik Internet Filters By…
·Hoe je PLC-gegevens importeren…
·Toegang tot een Remote openbar…
·Verschil tussen Upstream en Do…
·Hoe te QOS configureren op een…
·JVIS Vs . CISSP Tests 
·Wat is het voordeel van een Ma…
  Related Articles
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Waarom heb je nodig een router op een la…
Waarom wordt mijn router Lose My Laptop …
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
Hoe weet ik of iemand gebruikt mijn Inte…
Wat is een Linksys WEP code ? 
  Netwerken Articles
·Hoe te verbinden met Tango 
·Nadelen van een Client Server 
·VNC Vs . Radmin 
·Hoe maak je een poort doorsturen naar ee…
·Hoe maak je Switch een telefoontje over …
·Hoe kan ik een Linksys Gebruikersnaam Re…
·Wat is UTP-kabel ? 
·Soorten Home Networks 
·Hoe Hook Up meerdere computers aan een s…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com