Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat zijn Nagios plugins ?
Nagios is een veel gebruikte open source ( gratis , met broncode beschikbaar ) softwarepakket voor Linux en andere Unix - gebaseerde besturingssystemen die beheerders gebruiken om netwerkapparaten , diensten en activiteiten in de gaten . Nagios ontwikkelaars en andere programmeurs produceren " plugins " met extra software om mogelijkheden toe te voegen aan Nagios . Ontwikkelaars kunnen nieuwe plugins voor Nagios produceren om het snel aanpassen aan nieuwe netwerkfuncties zonder het uitbrengen van nieuwe versies van de belangrijkste Nagios software genaamd de "kern . " Uitbreiding van Nagios

Programmeurs
maken Nagios plugins behulp van een API ( application programming interface ) -specificatie , die de " plug" adapter voor nieuwe software wordt beschreven . Ze kunnen kiezen uit een groot aantal programmeertalen zoals Python of C + + bij het maken van de nieuwe software . Plugins bieden ondersteuning voor nieuwe apparaten , zoals opslag- units of andere netwerkapparaten die de beheerders van plan om toezicht te houden . Programmeurs bieden ook nieuwe manieren van het analyseren en weergeven van gegevens gecontroleerd door het creëren van Nagios plugins .
Beschikbaar Plugins

Voor Nagios Core 3.3.1 bijna tweeduizend plugins , waaronder een vijftigtal " officiële " plugins die veelgebruikte services en protocollen te dekken , beschikbaar zijn . Ze vallen hardware en service monitoring , metrics evaluatie en applicatie monitoring . Voorbeelden hiervan zijn het kijken naar een SQL-database -server , het toezicht op de status van de belangrijkste productie -systemen en hun besturingssystemen , het waarborgen van de netwerk-gebaseerde applicaties beschikbaar blijven en controleren van de status van de netwerk- hardware zoals routers en printers , videoconferentie-apparatuur en netwerk opslagapparaten . < Br >
Hoe plugins worden gebruikt

Een systeembeheerder kan plugins toevoegen in pakketten, zoals de "officiële " ingesteld op de Nagios server met behulp van standaard GNU tools beschikbaar voor Unix - stijl omgevingen . Daarnaast kan het systeem of netwerk admin implementeren controle van lokale activiteiten op externe computers met behulp van de " remote plugin "-functie van Nagios . Plugin functies , eenmaal geïnstalleerd , beschikbaar als een onderdeel van Nagios en kan worden gebruikt door Nagios gebruikers en beheerders voor die server .
Waar te Plugins

Nagios ontwikkelaars Get zorgen voor een kern set van " officiële " plugins dat aantal rond de vijftig en zijn beschikbaar via de Nagios plugins website . Er zijn vele honderden andere plugins ontwikkeld door de Nagios gemeenschap en verkrijgbaar bij de Nagios Exchange community ontwikkeling van de site . Bovendien hebben sommige ontwikkelaars bieden plugins via hun eigen website .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Toegang tot een Remote openbar…
·WAN /LAN Protocollen 
·Hoe om audio vanaf een compute…
·De voordelen van ad hoc netwer…
·Hoe je meerdere bestanden in S…
·Hoe maak je een betere verbind…
·Toegang krijgen tot een e-mail…
·Hoe maak je een Bluetooth-appa…
·Squid Proxy Log Analyse 
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Wat is een Linksys WEP code ? 
Wat is Belkin N1 Wireless ? 
  Netwerken Articles
·Hoe Hook Up een router gebruiken Cox 
·Wat doet Wissen van de DNS- cache Mean ?…
·Hoe maak je Facebook Emotions 
·Hoe maak je een Wi - Fi -antenne Creëre…
·Hoe een bestelling op AT & T Wireless Mo…
·Hoe maak je een Afzender e-mailadres zoe…
·Hoe een 2Wire netwerk uitbreiden Via Air…
·Wat is de definitie van een Client-Serve…
·Snel Internet Computer Eisen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com