Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Wat is toegewezen IP Space ?
Het Internet Protocol definieert een adres structuur genaamd het IP-adres . Het IP -adres is een 32 - cijferig binair getal . Computers houden gegevens in binaire , en in dat verband een binair getal wat wordt genoemd en zo vaak het IP -adres wordt aangeduid als een 32 - bits adres . Een 32 - cijferig binair getal heeft 4294967296 mogelijke combinaties , dat is het aantal unieke adressen beschikbaar onder de regeling . Deze pool van adressen heet het IP- adresruimte . Adres Format

Een 32 cijferig binair getal is moeilijk te kopiëren . Iemand zien 10001010101110110010111011101101 zou noteren als 10001010101110110010111011001101 - dat is een ander adres . Als u het adres eenvoudiger te maken voor mensen om te begrijpen dat is onderverdeeld in bytes ( acht bits eenheden ) en vervolgens elke byte wordt omgezet in een decimaal getal . De vier cijfers van het adres worden gescheiden door een punt ( " . " ) . Dit is de zogenaamde " dot- notatie ' en ziet eruit als 101.123.200.16 . Elke groep adressen die dezelfde eerste getal , de 101 in dit voorbeeld wordt een " /8 " . Ongeveer 16 miljoen adressen zijn in elke " /8 " blok .
Adres categorieën

De algehele besturing van de toewijzing van IP-adressen wordt de Internet Assigned Numbers Authority . IANA handen uit blokken van adres tot vijf sub - autoriteiten die wereld regio's beheersen : Noord-Amerika , Zuid-Amerika , Afrika , Europa , Azië en Australazië . Dit maakt IANA de voornaamste hoeder van de niet-toegewezen IP- adresruimte . IANA handen uit blokken van adressen een " /8 " in een tijd en dus die vijf instanties houden ook niet-toegewezen IP- adresruimte totdat al hun huidige toewijzing wordt verdeeld .
Inefficiënte toewijzing < br >

de huidige versie van het Internet Protocol versie 4 is op het moment van publicatie . Dit wordt meestal aangeduid als IPv4 . De oorspronkelijke specificatie van het protocol verdeeld adressen inefficiënt . Bijvoorbeeld , de 127/8 toegewezen aan loopback adressen . Deze worden gebruikt voor het testen en een loop terug -adres betekent in wezen " deze computer . Programmeurs en technici gebruiken 127.0.0.1 voor dit doel , maar 126 miljoen andere adressen beschikbaar voor deze functie die nooit gebruikt zal worden . De helft van alle adressen in het IP- ruimte werden toegewezen aan grote organisaties , en van die adressen werden nooit gebruikt . Een zestiende van de adresruimte werd gegeven aan multicasting en een andere 16 is gereserveerd voor onderzoek . Dit betekent dat ongeveer de helft van de IP- adresruimte werd verspild .
< br >
Uitputting

IANA
heeft uitgedeeld zijn laatste beschikbare blokken aan de regionale overheden . Dit betekent dat de enige niet-toegewezen IP ruimte is nu in het proces van worden verdeeld . Meer ruimte kan worden teruggevorderd door het opnieuw bekijken ongebruikte toegewezen adresruimte . echter IANA 's oplossing is om over te stappen naar IPv6 . versie zes van het Internet Protocol definieert een 128 - bit adres, dat 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 unieke adressen creëert .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe een OpenDNS blokkeren te v…
·Hoe kan ik mijn eigen Proxy Tu…
·Hoe je VNC gebruiken dan Hughe…
·Hoe te verbinden met Tango 
·Hoe zet ik een e-mailadres van…
·Vijf feiten over Instant Messa…
·Hoe vindt mijn Router Aantal 
·Wat is het gebruik van IP-adre…
·Hoe te verwijderen & opnieuw i…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Internet-verbinding delen…
·Hoe te verbinden van een laptop op een d…
·Hoe maak je een breedband Dienstverlener…
·Hoe te Ethernet Hubs verbinding 
·Hoe de duplex instellen op de Cisco 3550…
·Gotvmail Vs . Ringcentral 
·Hoe kan ik Google Analytics blokkeren vi…
·SonicWall ViewPoint Eisen 
·Hoe toegang OWA Met Netgear SSL312 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com