Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
ATI Radeon X1300 Problemen
De ATI Radeon X1300 familie van grafische kaarten werd uitgebracht tussen het laatste kwartaal van 2005 en het tweede kwartaal van 2006 . Deze familie van kaarten werd uitgebracht als een main stream of instap kaart voor de sector budget markt . De X1300 familie , zoals de meeste computer hardware , is niet zonder gebreken en als zodanig vereist enige overwegingen voorafgaand aan aankoop . Rebranding

De X1300 -serie van grafische kaarten is goed voor low end gaming of standaard werkplek taken , maar werd later onder een andere naam verkocht . De grafische kaart industrie is berucht voor een praktijk genaamd " rebranding . " Rebranding is het nemen van een grafische kaart en hernoem het met een nieuwe serie nummer of naam in om resterende eenheden te verkopen . De X1550 werd uitgebracht als een opvolger van de X1300 . Deze kaart is niets meer dan de X1300 met een nieuwe naam , en als zodanig een consument beter af is simpelweg het kopen van de X1550 , die meer functies die geactiveerd worden door de driver software ondersteunt .
Prijs Point < br >

De X1300 werd uitgebracht als een low - end instap videokaart . Echter , de prijs van deze kaart bij de uitslag was 149 dollar, die veel hoger was dan haar marktpositie concurrent van de NVIDIA GeForce 6200 . Gezien het snelle tempo waarin nieuwere graphics processing units worden vrijgegeven en waarop de prijs daalt , is het voordeliger om gewoon een Nvidia -kaart kopen of wachten op de volgende generatie van de releases voor de aankoop van een X1300 .
< br >
actuele marktwaarde

Hoewel de X1300 werd pas vrijgegeven drie jaar geleden , is het zeer underpowered door de huidige markt normen . Verder heeft de X1300 niet hoog genoeg vermogen om een secundaire stroom aansluiting van voeding van de computer vereist . Hoewel dit lijkt misschien onbelangrijk , zijn er verschillende modellen van de voedingen die niet zal bewegen als de PCI - E connector is aangesloten op een kaart. Dit reduceert de keuze van de voedingen die u kunt gebruiken bij uw systeem en beperkt ook de toekomst upgraden als je voeding niet in staat zal zijn om toekomstige videokaart upgrades te ondersteunen .
Multi - GPU ondersteuning

de X1300 is niet in het bezit inheemse Crossfire ondersteuning , die de mogelijkheid om meerdere grafische kaarten te gebruiken in een PC geeft . Hoewel de X1300 kan multi- GPU-ondersteuning dwingen via de software , het is geenszins zo snel of efficiënt als hardware-ondersteuning en gevoelig voor vele rendering knelpunten . Verder zijn games die ondersteuning Crossfire configuraties niet gegarandeerd software enabled configuraties herkennen van low end kaarten zoals de X1300 -serie, die de investering in meerdere kaarten vruchteloze kunnen maken .
PCI - e ondersteuning < br >

Slechts een deel van de X1300 grafische kaarten hebben PCI - e 2.0- ondersteuning . Vanwege dit eerste ontwerp beperking , die ATI geprobeerd om later ontstaat, kunnen gebruikers worden verplicht om oudere moederborden , die geen steun voor later videokaart upgrades hebben gebruikt . Deze beperking houdt in dat gebruikers moeten een nieuw moederbord en de voeding te kopen om hun grafische setup upgraden naar de laagste van de begroting kaarten zelfs momenteel op de markt , 2009 . Verder , de aankoop van een van deze kaarten op het moment kan ook worden slecht geadviseerd zo goed als geen stroom moederborden ondersteunen de AGP , Accelerated Graphics Port , in elke iteratie .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te vertellen wat AGP-kaart…
·Hoe je het geheugen op een MSI…
·Hoe maak je een Windows Laptop…
·Hoe maak je een Marvell minipo…
·Hoe vindt u welke toepassingen…
·Hoe kan ik een draadloze kaart…
·Het verschil tussen DDR 1 en D…
·Wat zijn Processor Stepping Co…
·Dell Memory Upgrade -instructi…
  Related Articles
Hoe je XGL installeren op Gentoo Linux R…
Hoe maak je een ATI X800 PCI Express vid…
Hoe maak je een CRT -monitor te laten we…
Het automatisch laden HD Audio op een AT…
Hoe te installeren een ATI Radeon videok…
Hoe de beeldverhouding wijzigen op een A…
ATI videokaart Informatie 
Hoe maak je een ATI HD 5770 videokaart i…
Hoe maak Twee Monitors Werk Met behulp v…
  Hardware Articles
·Hoe te Processor Temperaturen Bepaal 
·Delen van een microprocessor 
·Inktfilters Instellingen resetten in Can…
·Levert aan een computer te bouwen 
·Hoe maak je verbinding een HP Deskjet 93…
·Hoe maak je een Radeon HD5850 Unlock 
·Hoe een inktpatroon uitdrogen 
·Hoe maak je een Jumping cursor op een Ac…
·Kan Grafische chips worden vervangen Lap…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com