Iron Maiden plant tour op basis van locatie Bittorrent-downloaders

Foto:  NU.nl/rob herstel

Dat bericht TorrentFreak. Iron Maiden verkrijgt de locaties van Bittorrent-downloaders via onderzoeksbedrijf Musicmetric.

In plaats van de piraten aan te klagen, gebruikt Iron Maiden de verkregen informatie om een beter beeld van hun fans te krijgen. Zo merkte Iron Maiden op dat de metalband voornamelijk in Latijns-Amerika populair is.

Inwoners van Brazilië en Paraguay hebben volgens Musicmetric voornamelijk een zwak voor de muziek van de metalband. Iron Maiden speelde vervolgens hun eerste concert in Paraguay. Het concert was helemaal uitverkocht.

“Artiesten kunnen klagen dat hun muziek illegaal wordt gedownload, maar je kunt er ook iets mee doen”, stelt Gregory Mead, directeur van Musicmetric. “Er is een kans om een percentage van deze piraten in betalende klanten te veranderen.”

Hoeveel Nederlanders downloaden muziek via Bittorrent?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>