‘Beperkte beschikbaarheid Apple Watch gevolg van defecte trilmotor’

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. 

Die trilmotors zouden volgens de krant na verloop van tijd stoppen met functioneren. Apple heeft hierdoor naar verluidt zelfs reeds in elkaar gezette exemplaren van de Apple Watch moeten schrappen.

Er zouden geen exemplaren met een defecte trilmotor aan consumenten zijn geleverd, omdat het dreigende defect al tijdens duurzaamheidstesten werd opgemerkt.

De defecte trilmotortjes kwamen volgens de bronnen alle uit de fabriek van het Chinese AAC Technologies, een van de twee leveranciers van het component.

Volgens hen zag Apple zich daarom gedwongen om de productie van de trilmotors bijna volledig naar het andere bedrijf, het Japanse Nidec, te verleggen.


Opschaalproblemen

De beperkte beschikbaarheid van de Apple Watch op de dag van lancering is mogelijk een direct gevolg geweest van die beslissing. Volgens The Wall Street Journal kon de Japanse leverancier mogelijk niet op korte termijn zijn productie opschalen.

Apple zou daarom de leveranciers van overige componenten gevraagd hebben om hun productie tot juni terug te schroeven.

De trilmotor in de Apple Watch geeft gebruikers via verschillende soorten trillingen informatie over de notificaties die binnenkomen op de gekoppelde iPhone.

De Apple Watch is sinds 24 april in een aantal landen beschikbaar, waaronder Engeland en Duitsland. Nederland volgt mogelijk in juni. Tegen die tijd verwacht Apple het horloge in meer landen uit te kunnen brengen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>