Apple waarschuwt voor mogelijke miljardenboete door Europa

Dat deed het bedrijf in officiële documentatie die het recentelijk in heeft gediend bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission, een zogeheten ‘SEC filing’.

Hierin spreekt Apple voor het eerst over de eventuele consequenties van het lopende onderzoek naar illegale belastingafspraken die het bedrijf met de Ierse regering gemaakt zou hebben.

Hoewel Apple niet expliciet over een miljardenboete spreekt, noemt de techgigant de mogelijke impact van de boete “substantieel”, een term die volgens Financial Times doorgaans pas wordt gebezigd als het om 5 procent of meer van de omzet gaat. Volgens de krant zou het om een boete van meer dan 2,5 miljard dollar kunnen gaan.

De boete kan jaren aan misgelopen belastingafdracht door Apple omvatten. De Europese Commissie startte in september van vorig jaar een officieel onderzoek naar de vermeende staatssteun van Ierland aan Apple. 

Hoe Apple via Ierland belasting ontwijkt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>