Tomtom introduceert Gopro-alternatief

De Tomtom Bandit is een actiecamera waarbij de beelden op het apparaat zelf gemonteerd kunnen worden. Zo hoeft video voor montage volgens Tomtom niet eerst naar een computer verplaatst te worden.

Door een ingebouwde bewegingsmeter en gps-chip zou de Tomtom Bandit zelf hoogtepunten kunnen herkennen en selecteren. Dat kan willekeurig, door met de camera te schudden, of handmatig met een bijbehorende app. Vervolgens wordt een video gemaakt, die direct gedeeld kan worden.

De actiecamera maakt beelden met een resolutie tot 16 megapixels, beschikt over een groothoeklens en biedt ruimte voor een microSD-kaart. Het apparaat is waterdicht en heeft ingebouwd kliksysteem voor montage op bijvoorbeeld een helm. De Bandit is vanaf mei verkrijgbaar voor 429 euro.


Kaartendienst

Ook kunnen zowel nieuwe als bestaande Tomtom-navigatiesystemen gebruik maken van kaartendienst Mydrive. Met die nieuwe dienst kunnen Tomtom-gebruikers live verkeersinformatie en routeplanning raadplegen op zowel hun pc als via mobiele apps.

Een geplande route kan vervolgens naar het navigatiesysteem worden gestuurd, zodat het beschikbaar is wanneer de chauffeur in zijn auto gaat zitten. De dienst is gratis te gebruiken.


Navigatiesystemen

Daarnaast presenteert Tomtom vier nieuwe Tomtom Go-navigatiesystemen. Nieuwe modellen 510, 610, 5100 en 6100 bieden keuze uit 5 en 6 inch schermen.

De nieuwe systemen worden geleverd met Lifetime World Maps en Lifetime Speed Cameras. Daarmee krijgen gebruikers levenslang gratis updates voor routes en flitspalen. De nieuwe systemen zijn per direct verkrijgbaar voor tussen de 199 en 349 euro.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>