LG presenteert duurdere G4 met achterkant van leer

De G4 is vanaf eind mei te koop in Nederland voor 649 euro, met achterkant van kunststof. Een achterkant van leer kost 50 euro extra. Bij de lancering van de LG G3 was het toestel nog verkrijgbaar voor 549 euro.

Nagenoeg alle details over het toestel werden de afgelopen maanden al bekendgemaakt door LG. Het toestel heeft net als de G3 een 5,5 inch-scherm met een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Over de lengte van het scherm zit een lichte kromming.

De camera is ten opzichte van de voorganger iets verbeterd, naar een 16 megapixel-model met diafragma van f/1.8. Aan de voorkant zit nog een 8 megapixel-camera met f/2.0-diafragma. De hoofdcamera kan gebruikmaken van optische beeldstabilisatie en een snelle autofocus met lasertechnologie. Bovendien belooft LG een nauwkeurigere kleurweergave op foto’s door toevoeging van een speciale sensor hiervoor.

Voor het eerst krijgt de camera-app van LG een handmatige stand, die onder meer het instellen van iso-waardes, sluitertijd en witbalans mogelijk maakt. Foto’s kunnen worden opgeslagen als raw-bestand, zodat ze professioneel kunnen worden bewerkt.


Processor

Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808, een processor met zes rekenkernen. Opvallend is dat LG niet heeft gekozen voor de Snapdragon 810 met acht kernen. Volgens geruchten zijn er bij die chip problemen met oververhitting, al heeft Qualcomm dat zelf ontkend. De G Flex 2 van LG heeft wel een Snapdragon 810 en bleek in recente tests van NU.nl minder goed te presteren na een periode van zware belasting.

De G4 heeft standaard 32 GB opslagruimte en 3 GB werkgeheugen. De verwisselbare accu is 3.000 mAh groot en het toestel draait op Android 5.1. Net als bij eerdere LG-telefoons zitten de volume- en aan/uit-knoppen op de achterkant. 

Het toestel is met kunststof behuizing beschikbaar in de kleuren grijs, wit en goud. De leren achterkantjes zijn beschikbaar in bruin en zwart.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>