Virtual reality-bedrijf Jaunt opent eigen filmstudio

Dat meldt de ceo van Jaunt, Jens Christensen, tegenover onder meer The Verge

De studio is gevestigd in Los Angeles en wordt geleid door Cliff Plumer, voormalig hoofd van het special effects-bedrijf Digital Domain en ex-medewerker van Lucasfilm. Ook twee andere voormalige Lucasfilm-medewerkers gaan aan de slag bij Jaunt Studios.

De studio zal zich aanvankelijk hoofdzakelijk richten op korte films, maar denkt ook aan episodische content. Het bedrijf verwacht dat virtual reality-films langer zullen worden naarmate de hiervoor vereiste vr-brillen geavanceerder worden.


Nederlandse oprichter

Het eerste project van Jaunt Studios moet deze zomer uitgebracht worden. Jaunt is vooral bekend van de virtual reality-registratie van een concert van Paul McCartney. Het bedrijf werd mede opgericht door de Nederlander Arthur van Hoff.

In augustus van vorig jaar kreeg de startup een investering van 27,8 miljoen dollar van onder meer Google. Oculus, het door Facebook overgenomen bedrijf dat de vr-bril Oculus Rift maakt, werkt ook aan virtual reality-films.

De grootste ontwikkelingen rondom virtual reality

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>