Podcast: Facebook gooit nieuwsoverzicht opnieuw overhoop

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze week bespreken we drie nieuwsverhalen over Facebook:


Nieuw algoritme

Facebook kondigde afgelopen week aan dat er het een en ander gaat veranderen aan het nieuwsoverzicht. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld minder vaak berichten van bedrijven en merken te zien. Wat de gevolgen daarvan zijn en waarom Facebook dit doet, bespreken we in de podcast.


Dure advertenties

Facebook-advertenties zijn in het afgelopen kwartaal 285 procent duurder geworden, bleek bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Tegelijkertijd toont Facebook minder reclames aan gebruikers. Hoe kan het dat Google de gemiddelde kosten van een advertentie al tijden ziet dalen en Facebook zo’n enorme groei noteert?


Facebook Hello

Tot slot bespreken we in de podcast een nieuwe app van Facebook. Hello is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en neemt de telefoonapp over. Zo wordt bijvoorbeeld meer informatie getoond als iemand belt. 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>